Следва

Горещи устни за горещи страници. Сподели своето плажно четиво и спечели нов глос от MAC

Парфюмът. Историята на едно истинско творение, наречено Creed

Историята на Creed е свързана с кралски особи, мастити европейски аристократи и дори с американската...

Beauty News преди 13 години

Историята на Creed е свързана с кралски особи, мастити европейски аристократи и дори с американската буржоазия. Всички те са верни почитатели на марката, създадена от династията парфюмеристи начело с Джеймс Хенри Крийд в далечната 1760 година.

Hоuse of Creed бързо набира популярност в Английския кралски двор и дори самата Кралица Виктория ги прави свои официални доставчици на парфюми. Съвсем скоро след това Creed стават такива за всички кралски дворове в Европа. Парфюмите им са предпочитани и желани от Императрица Евгения и Наполеон ІІІ, през Франц Йосиф и Императрица Сиси, та до Кралица Кристина от Испания.

Още по онова време парфюмите на Creed се отличават с високото си качество, чувствена изисканост и автентичност.
По настояване на Императрица Евгения през 1854 година Hоuse of Creed се мести в Париж, където изобщо не е нужно дълго време, за да придобие нечувана известност.

И няма защо да се чудим, че е било така – парфюмите Creed са за изискана клиентела, която има изключителното право да се докосне до единствени по рода ръчно изработени шедьоври.

Почти 250 години семейният бизнес не престава да вълнува клиентите си, а потомствените парфюмеристи създават за тях над 200 уникални и изключителни аромата.

Днес на върха на семейният бизнес с неподражаемо достойнство и чест стои шестият в семейната линия - Оливър Хенри Крийд.  Запленен е от магията на парфюма още като дете. Това е неговата първа любов и 20 години от живота му минават в името на това чувство. Оливър е изключителен познавач на ароматите и отличен парфюмерист, който създава свои собствени парфюми.

Именно с тях Оливър Крийд си печели име на истински гуру в парфюмерията.

Перфекционист в пълния смисъл на думата, той пътува по всички краища на света, за да търси редки и безценни съставки за своите ароматни шедьоври.

Забележителен факт е, че именно за тях специалистът набавя розово масло не от другаде, а от България.

Оливър Крийд обожава природата и посвещава всяка минута на занимания в най-естествената за човека среда.

Където и по света да се намира от Фонтебло до Мароко, България или Турция, Индия или Парма, Оливър Крийд непрестанно търси перфектните и най-чисти аромати.



Тайната на неговия успех безспорно се крие в използването на отдавна загърбения от модерната индустрия техника на накисването.

Именно чрез нея Крийд запазва автентичността на ароматите си. Неговата собствена смес от ванилия, цибет, мускус и амбра, прецизно миксирана и филтрирана ръчно пази най-старата традиция още от времето на неговия предшественик Джеймс Хенри Крийд и Hоuse of Creed.

Оставайки верен на семейната традиция и бизнес, Оливър Крийд днес предава тайните на парфюмерийното изкуство на своите деца Оливия и Ъруин, които отлично познават и ценят богатството на семейната традиция. Те също като своя баща са запленени от магията на парфюма и по всичко личи, че ще останат верни на традицията в правенето на парфюми. Оливия Крийд е дизайнер в семейната компания и нейно дело е интериорът на новия бутик на Creed в Ню Йорк.


Acqua Fiorentina, Spring Flowers

Ъруин Крийд е седмото поколение на династията. Той асистира на своя баща при създаването на едни от наистина най-впечатляващите аромати на марката в последните години. Безспорно това са Himalaya, Virgin Island Water, Acqua Fiorentina.


Himalaya, Virgin Island Water

Историята казва, че човек не става парфюмерист, той се ражда такъв, носи страстта към ароматите в себе си и живее заради насладата да усети живота чрез тях.

Истинското удоволствие и безспорна привилегия да споделят невероятната класа на Creed вече ще могат и клиентите на Salon Olfactive, където сътворения от Creed за кралица Виктория Fleurs de Bulgarie ще заеме мястото си сред Rose Noir на Byredo и натуралното розово масло на Еньо Бончев. Най-качествените български рози присъстват в ароматите на Creed също както и в тези на Commes des garcons и Byredo.



С представянето на новите 12 аромата на Creed завършва цял един етап от проекта Salon Olfactive
 

More Beauty News