Следва

От днес в Полша влезе в сила закон, който предвижда химическа кастрация за педофили...

Ивет и Луиза Григорови. Една майка и нейната дъщеря по пътя на мечтите си

Те вероятно сa най-харизматичната двойка майка-дъщеря в България, за което твърдение нашият екип има поне...

Лица преди 13 години

Те вероятно сa най-харизматичната двойка майка-дъщеря в България, за което твърдение нашият екип има поне няколко аргумента:

ТЯ е ярко руса, а тя – гарваново черна. Тя е на 20, а ТЯ – на 40. Точно. Тя обича и я обичат, ТЯ – също.
Те са Ивет и Луиза, майка и дъщеря, заети със Dolce Vita-та на известността, модата, изкуството и бизнеса, но и с важните неща в живота, простичко сведени до обич, благодарност, смисъл и приятелство.

Луиза е истинска звезда на филмовия небосклон с ролята си в сагата „Стъклен дом”, а Ивет е горд собственик на любимата ни модна агенция „Ивет фешън”.

Бащата на Луиза Григорова се казва Красимир, и както казва Ивет „много е готин… аз бях бременна с Луиза и още тогава много исках тя да прилича на татко си. Не само това, но и да се роди с неговия зодиакален знак, Близнаци, само да е по-беличко, защото таткото е доста мургав”.

Днес, точно 20 години по-късно /на 7-ми юни Луиза има рожден ден/, плодът на тяхната обич стои срещу нас в прелестна мъжкаранска риза „от Topshop” скини дънки, а майки й – лъвица в бяло и черно, се радва с удоволствие и нежност на детето си, истински разкош.

„… любовта ме завъртя тогава. Той се оказа, че ми е комшия, тъкмо беше излязъл от казармата. Срещнахме се в едно кафе в Перник и си беше любов от пръв поглед…. Оженихме се на осмия месец от запознанството си, а Луиза се роди по-късно. Направихме годеж на вечерта след абитуриентската ми вечер и в интерес на истината родителите ми не реагираха много положително на това, имаха други планове за мене”.

Споменаваме зодиите няколко пъти в разговора, майката е убедена, че съдбата й е да е свързана с Близнаци.

„Първият ми съпруг, сегашният, дъщеря ми… всички са Близнаци. Само аз – Риби”.
И Луиза се интересува от материята, умерено обаче: „Сутрин като си прочета хороскопа, ако е хубав, много му вярвам, ако не – викам, а, сигурно не е верно”
.

Когато нежната и крехка Луиза решава да кандидатства актьорско майсторство, „Не приех спокойно ВИТИЗ и имах други планове за нея. При нас обаче отношенията са на приятелска основа, въпреки че все пак се държа като родител. Но пък съм й дала свобода на действие, аз си казвам моето мнение, тя избира как и какво ще направи”.



„Сега малко съжалявам и съм много щастлива, че в крайна сметка тя послуша сърцето си. Луиза ми каза тогава „Аз мога да направя всичко, което ти искаш, но може след време да се окаже, че не съм щастлива, защото ти си се намесила в съдбата ми”, и беше права”.

Какво те притеснява, малка Луиза, имаш ли някакъв проблем или всички мечти са изпълнени?
„Мъчи ме липсата на лично време и личен живот, който аз си наваксвам нощем. Съответно не спя изобщо и не се храня и така. Но пък ми е толкова интересно в НАТФИЗ, общувам със страхотни хора, разговарям нормално с тях за всичко, подкрепяме се, подсказваме си за кастинги, когато има”.

Луиза става модел преди 5 години, когато „ правехме конкурс Топ модел на „Ивет фешън” на „Дюни”, тя реши да се яви, както останалите момичета, да мине пред всички скаути, всички букери пренебрежително мислеха, че е много малка, и тя, макар и супер разочарована, в крайна сметка мина.

И най-неочаквано, от една агенция от Тайван харесаха само и единствено нея, и аз викам може би защото ми е дъщеря… обаче те, влюбени лудо в нея, казват: „това е нашият типаж, искаме я”. А тя, малка, на 14, всъщност по това време изглеждаше като бебе. Много я искаме, гарантираме, тръгва с нас.

И аз й казах: „преценявай, на 14 години си, ако много искаш, аз ти разрешавам да пътуваш и й казвам всичките минуси – сама, прекачване, не е лесно, първо пътуване, там ще живееш сама, не си представяй луксове, моделските апартаменти са малки, по няколко момичета живеят заедно, ще ходиш по кастинги от сутрин до вечер, ще работиш сама, а и на първото пътуване почти никой не изкарва пари, и тя вика Йес, отивам!

И тя, бебе, с една мечка голяма тръгна, в едната ръка куфара, в другата плюшеното животно. Отиде тя, поеха я хората с грижи, с любов. След 1 месец се обажда шефката и казва Луиза спечели голяма международна кампания за много пари”.


Срамен въпрос, на колко много пари? 20 000 евро. За 1 година за целия свят.

Лесно ли се примирява една добра майка, че пилето е пораснало и е изхвърчало от гнездото – „В началото не ми беше много лесно, доста се карахме когато тя започна да преспива повече в София, отколкото в Перник. Но сега е наред.”



Какво научи от мама, което ти е полезно във всеки един момент?
Луиза: Всеки Божи ден благодаря на Господ, че имам мама, защото тя е невероятна…. Мама винаги е била най-толерантната майка. Дори ми се е случвало най-добрата ми приятелка да не може да поиска съвет от майка си и да го поиска от моята. Помагала ми е винаги за всичко. Много рядко сме имали скандали. Говорим си, изясняване се, тя е човекът-спокойствие. Искам да се науча да съм като нея, а не чак толкова спонтанна, колкото съм.

За какво мечтаеш, Луиза?
Луиза: Искам да играя в някой театър и да се чувствам щастлива и в същото време да снимам и филми. Мечтая за хубави, предизвикателни роли. Искам да имам хубаво семейство, искам да ме обичат.

Най-любимите ти имена сред актьорите?
Луиза: Харесвам Теди Духовникова, Койна Русева, Бойка Велкова и сигурно пропускам някоя, а от мъжете Захари, Деян Донков, Пенко Господинов, който ми и преподава в НАТФИЗ.

А как се случи с теб, Ивет? Не си искала да станеш актриса или пък обратното?
Ивет: Исках, разбира се, и аз си падам малко артистична натура. Моят татко обаче не искаше, той ме виждаше като инженер. Но, човек не може да избяга от съдбата си. Вече бях родила дъщеря си, бях омъжена жена и чак тогава започнах с моделството. Така се стекоха нещата, че собственичката на агенцията, в която бях, почина, и аз реших да поема нейното дело. И така до днес се занимавам с това, а не с инженерни науки, например.

Кога разбра, че е сериозно?
Ивет: Когато окончателно се преместих в София да работя, тогава ми стана ясно, че нещата взимат доста сериозен обхват и че съм се хванала с нещо, което освен всичко друго страшно ми харесва. И така агенцията стана част от живота ми, много обичам работата си и ми е интересно до ден днешен..

Какво не бива да пропуска майката да научи дъщеря си...
Ивет: Че най-важното е да си добър човек.

Спорт, фитнес, диети или и трите?
Луиза: И трите. С мама имаме съвсем различни фигури. Аз, когато съм качила малко килца ми се струпват на дупето и бричовете. При мама е обратно, около корема и паласки. Мамо, като си помисля, и аз и ти имаме мъже с перфектни фигури и хич не върви те на плажа перфектни, а ние – не съвсем.

Ивет: Да, отучила съм всички вкъщи да се вечеря. И малката /втората дъщеричка на Ивет, 6г./, и приятелят ми, не вечерят. Най-много пуканки. Но, виж, то няма как да е иначе – наоколо всички са вманиачени на тази тема, ядат се салати и то определен тип, само месо на скара и т.н. Не може ти да седнеш да се тъпчеш. В този смисъл е лесно да се пази линия около нас.



Как човек да си отговори най-правилно на въпроса: Kариера или семейство?
Ивет: Отговорът е един: И двете.

Луиза, влюбена ли си?
Луиза:
Да, много!
(виж интервю с избраника)

Целият екип на ViewSofia честити рождения ден на Луиза, който беше вчера на 7 юни, като й пожелаваме много страстна любов, успешни проекти и здраве!

Честит рожден ден, Луиза!
 

More Лица