Следва

Милен Цветков на съд. Не върнал служебния си телефон.

От днес в Полша влезе в сила закон, който предвижда химическа кастрация за педофили...

От днес в Полша влезе в сила закон, който предвижда химическа кастрация за педофили...

Лица преди 13 години

От днес в Полша влезе в сила закон, който предвижда химическа кастрация за педофили, признати за виновни за изнасилване и за извършване на кръвосмешения, съобщиха от дир.бг.

Съгласно закона всеки осъден за изнасилване на дете под 15-годишна възраст или на близък роднина, може да бъде задължен да премине медикаментозна и психологическа терапия за намаление на сексуалните желания, след като излежи присъдата си в затвора. За да вземе такова решение съдът първо трябва да се съобрази с мнението на психиатри, сексолози и психолози.

В държави като Дания, Швеция, Канада и Израел, както и в осем американски щата, химическата кастрация отдавна съществува като наказание за педофили. У нас от друга страна наказанията все още са леки, ако изобщо се стигне до наказание.

Няма да ти припомняме десетките случаи на блудства с деца, за които се шуми през последните години у нас. А колко от тях остават забулени и скрити?

Ние сме с две ръце за закона в Полша и смятаме, че и България има нужда от такъв или поне да се изпълняваха съществуващите.
 

More from View Sofia

More Лица