Следва

Съюзът на американските дизайнери отличи Иман, Джейсън Ву и Марк Джейкъб за принос в дамската мода

My Style: Изолде Принджърс. Мода без правила

Изолде Принджърс е от хората, които няма как да не запомниш още в първата секунда, в която погледите ви се...

Fashion преди 13 години

Изолде Принджърс е от хората, които няма как да не запомниш още в първата секунда, в която погледите ви се срещнат. Устремени светли очи, почти никакъв грим, силен дух и тези дрехи - нетипични, футуристични, концептуални, но въпреки всичко точно описват самата нея.

Срещаме се в СКЛАДА /+/ в момент, в който тя реди изложба на интериорен дизайн на дуото артисти от D&A Lab (част от програмата на Sofia Design Week), към които съвсем скоро се е присъединила като артистичен директор и PR мениджър. Изолде Принджърс винаги е интересна.

Интересно е и отношението й към модата и дизайна. Точно затова нашата героиня попада в полезрението на модните фотографи и журналисти винаги, когато се появи. И няма как да не следват въпроси, свързани с неповторимия й, понякога изненадващо нелогичен, но красив стил.

С какво си облечена в момента?
О, трябва да гледаме етикетчетата сега (смее се). Никога не мога да запомня точно какво имам върху себе си. Ботите са Маржела, коженият клин е от една специализирана фирма за кожени basic артикули, а гривната – също Маржела.

А това страхотно колие?
Тук вече ме хвана. Не мога да си спомня точно дизайнера, но го купих съвсем скоро от Dover Street Market в Лондон. (бел.ред. - следва телефонен разговор между Изолде и управителя на DSM в Лондон, след който разбираме, че перленото колие е на дизайнерката Melanie Georgacopoulos).

Кой е първият ти спомен свързан с модата?
Аз не съм израстнала в много модна среда. В Белгия всеки носеше каквото си иска. Не мисля, че имам някакъв подобен спомен. Винаги на първо място е било удобството, но може би първите ми сериозни впечатления от модата бяха, когато се преместих да уча в Япония. Там имах възможността да посещавам ревютата на Исей Мияке, Йоши Ямамото и кого ли още не. Така се запалих по модата. После се появиха белгийските дизайнери, в които съм влюбена и до днес.

Любимата ти лятна тенденция?
О, не, аз не следвам тенденциите. Нося се както на мен ми харесва. Интересува ме дали дадената дреха на мен ми допада от естесттична гледна точка и дали ми дава някаква емоция, а не дали е модерна. Тенденциите са доста далеч от мен.

Кога и в какво се чувстваш най-удобно?
Зависи от настроението ми. Има моменти, в които някои наричат стила ми Неандертал Шик (смее се) – с някакви роклички и огромни бижута, космести дрехи и подобни. Но в друг момент обичам да съм много стилна и прибрана - с вързана коса, минималистични дрехи и бижута, архитектурни, обрани форми. И с обувките е същото – има дни, в които се чувствам комфортно на ниска обувка, но има такива, в които ми е по-добре на ток – основно заради стойката и начинът, по който тялото ти се променя, когато си на ток. Но никога не прекалявам. Поне така мисля.
з
Кой аромат те описва най-добре?
Този, който използвам в момента е Limited edition на Hedi Slimane. Бях изненадана, когато разбрах, че е сътворен от същия човек, направил и един друг любим мой парфюм на Helmut Lang. Но, за съжаление, този на Helmut не се произвежда вече.

Имаш ли си лични модни правила, които да следваш?

Не, всичко е свързано с моето лично усещане и еклетично изискване или настроение в момента. При мен с дрехите е любов от пръв поглед. Много често взимам неща, които няма да мога да сложа много пъти, просто защото така съм го усетила, харесали са ми.



Твоят пример или модна икона?
Разбира се, обожавам Рей Кавакубо (Comme des Garçons), защото тя е от тези дизайнери, които правят изкуство. И всеки сезон е толкова различна и не се интересува от тенденции и комерсиални цели. Прави каквото иска, а това е много рядко в модния бизнес. Преди много харесвах Маржела (Maison Martin Margiela), но откакто самият той не работи там, това се усеща. Новата дизайнерка също е страхотна, но липсва духа на марката в концепцията им, за съжаление.

Има ли нещо, което никога не би сложила?
Аз съм от хората, които казват “Никога не казвай никога!”, така че не мисля, че има такова нещо.

Какво е най-странното нещо, което си си купувала и никога не си предполагала, че ще носиш?

Аз много малко неща, които си купувам, не нося. Едно от най-екстремните неща, които имам е сакото на Маржела с перуките. Слагала съм го на разни партита, но то е много странно и обемно. Самите перуки са руси, но са с корен и е много trashy. Страхотно е.

Какво на спираш да си купуваш?
Обувки. От тези боти дори имам в три цвята. Имам няколко еднакви basic клина също. Не мога да спра да си купувам обикновени потници, много ги харесвам, имам всякакви. Преди имах и много черни широки панталони. Но това е и защото в един момент много пътувах и ми е по-лесно да имам по едно и тук, и в Белгия (смее се).

Без какво не излизаш от вкъщи?
Без чанта, без слънчеви очила и много често нося в чантата си втори чифт обувки. Никога не се знае как ще свърши денят.

Ако можеш да определиш стила си?

Ами...как да го опиша. Харесва ми да се обличам минималистично, но в сърцето си съм максималистка, обичам да купувам много. Което е лоша комбинация (смее се). В личния ми стил най-важното нещо е силуетът. Аз обичам класическите силуети, но винаги ги разчупвам.
 

More Fashion