Следва

Биг Брадър Фемили. Край! Но кого ще пратим в панелка с кола и 200 хиляди, можем само да предполагаме

Изложба за чудо и приказ. Най-скъпият китайски художник Зенг Фанжи ще води Даря Жукова у нас

Уникално по състава си нашествие от известни хора и откровени звезди се очаква в София през идните месеци по...

Events преди 13 години

Уникално по състава си нашествие от известни хора и откровени звезди се очаква в София през идните месеци по повод изложбата на най-скъпия китайски художник - Зенг Фанжи.

Даша Жукова, Ани Лейбовиц, Ел Макферсън, Томи Хилфигър и съпруга са сред имената, спрягани да гостуват по време на двумесечното грандиозно събитие, стартиращо утре - 11 юни.

Китаецът, роден през1964 година, е един от най-успешните модерни творци напоследък, покорявайки всяка културна столица, през която мине. Сред градовете-фенове на Зенг са Ню Йорк, Барселона, Париж, Пекин, Берлин, Бон, Сингапур, Болоня, Хонг Конг и още много.

В изложбата в София, от общо 17 картини на художника, няма нито една с цена под 500 000 долара.

Вероятно това е и една от причините събитието да привлече едни от най-богатите хора на Европа - принц Николай Гръцки, фотографът на Мерилин Монро - Лари Шилър, Дилан Джоунс, Браян Фери и така нататък.

Спас Русев, отдавна признат от нас за мъж елегантен и с размах е в основата на това удоволствие. Двамата с Фанжи се познават отдавна покрай общи приятели - мастити колекционери и галеристи от Европа.

Изложбата, която се открива утре в Националната галерия за чуждестранно изкуство, е част от събитията, ознаменуващи 25-годишнината й. Големите празненства по повода обаче тепърва предстоят и то с апогей на 5-ти ноември, когато е открита.
 

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?