Следва

Безсъници в ... София. Три практични съвета за справяне с жегите, ако още си в града

Когато проблемите със стомаха имат своето решение...

Синдромът на нервния стомах не е диагноза, за която няма лек! Иберогаст е тук, за да те избави от всяко стомашно...

All About Life преди 13 години

Синдромът на нервния стомах не е диагноза, за която няма лек!

Свикнали сме да възприемаме стомаха като нещо не кой знае колко важно. Какво толкова – един храносмилателен орган! Но ако си направим труда да се замислим върху своята анатомия, ще разберем колко важен и сложен орган е той.

Дори съвсем дребни стомашно-чревни смущения или стрес са в състояние да го изведат от равновесие. Тогава се появяват оплаквания от тежест, подуване, киселини и болки в стомаха. Почти няма човек, който да не е имал подобни проблеми и често те стават упорити и хронични.

Когато оплакванията са продължителни и повтарящи се, това става сериозен проблем, който влошава качеството на живот. Ако при направените преглед и изследвания липсват данни за гастрит или язва на стомаха, то това потвърждава диагнозата синдром на нервния стомах.

Стомахът е изключително сложен и чувствителен орган.

Стомашно-чревната нервна система, наричана още стомашен мозък, дължи това свое наименование на своите близо 100 милиона неврони. Тя управлява всички храносмилателни процеси, като едновременно регулира цялостния процес на храносмилане.

Стресът, намалената фоизическа активност, неправилният хранителен режим и некачествена храна често предизвикват протеста на стомаха ни и тогава се появяват стомашните оплаквания.

Симптомите на синдрома на нервния стомах могат да бъдат най-различни: стомашни болки, тежест, киселини, стомашни спазми, оригване и дори повръщане. Всеки от нас е изпадал в техния лабиринт и не веднъж се е питал какво да направи, за да се спаси възможно най-бързо от тези оплаквания.

Препоръчителното лечение на синдрома на нервния стомах включва добър хранителен режим, диета и достатъчна физическа активност. Така със сигурност ще постигнем отличен резултат и завинаги ще се простим с неприятните стомашни оплаквания, причинени от стрес и нездравословно хранене.

Това да се чувстваме добре, да изпитваме радост и удоволствие от храната и живота въобще, зависи изцяло от нас самите.

За още информация можеш да посетиш сайта на Иберогаст www.iberogast.bg

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 5 дни

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 4 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 4 дни

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.