Следва

Летни, нежни, изящни прически за ГОРЕЩООООО лято. Великолепните 7

Откриха най-черното черно. Приготви миглите си

Ако прекарваш поне малко време пред козметичния щанд, разглеждайки спиралите, със сигурност си обърнала внимание, че всеки следващ нюанс е по-черен от предходния.

Beauty News преди 13 години

Ако прекарваш поне малко време пред козметичния щанд, разглеждайки спиралите, със сигурност си обърнала внимание, че всеки следващ нюанс е по-черен от предходния.

От "Blackout" до "Carbon Black," до "Pitch Black," до "Blacker Than Black," - всеки продукт претендира, че съдържа нов пигмент, който е възможно най-черният.

Е този вече съществува.

Създадоха нов материал, който наистина е „новото черно.”

Знаеш, че за да бъде наистина черна, субстанцията трябва да поглъща цялата светлина, която я достига. До сега дори най-тъмните нюанси на черното отразяваха малко светлина.

New Scientist

докладва, че Евгений Нариманов от Университета в Пърдю е открил, че е възможно да се създаде метавещество с правилната вътрешна структура, такова че да поглъща цялата светлина в определена гама, а предметът създаден от него да бъде абсолютно черен.

Метавеществата са клас субстанции, които са създадени изкуствено, с цел да притежават свойства, които не се срещат естествено в природата. Те са изградени от миниатюрни елементи, които са по-малки от дължините на вълните, с които си взаимодействат.


Според учените, основното приложение на материала ще бъде в армията, за създаване на екипировка, която ще бъде невидима за радарите.

Но ние му предичаме светло, или може би трябва да кажем тъмно, бъдеще в козметичната индустрия. От сега виждаме наименованията: „Meta-Mascara, Физически възможно най-черните мигли (Невидими за радарите). ” и т.н.

Най-черното предстои!

 

More Beauty News