Следва

Азиатските тенденции в грима това лято, ммм, красиво...

Летни, нежни, изящни прически за ГОРЕЩООООО лято. Великолепните 7

Гладка, на опашка, сплетена, с бретон или оформена в перфектно каре, косата ти през лятото трябва да отговаря...

Hair преди 13 години




Гладка, на опашка, сплетена, с бретон или оформена в перфектно каре, косата ти през лятото трябва да отговаря на стила и настроението на най-любимия сред сезоните.

Прическата на горещите ни дни и нощи е лесна за поддържане, супер секси и експериментаторска, защото е топло, за Бога, защото през лятото искаме да сме най-красиви, защото живота е по-интензивен отвсякога!

Ето нашата класация 7-те най-добри попадения в косите през идното лято, директно инспирирани от подиумите и front row!

1. Път по средата - защото е секси, лесно и модерно.


Luciano Soprani

В конкретния случай, този сезон, страшно се връзва с много дълга коса, без кичури и екстремни цветове, а просто натурално, гладко и изящно, точно както си го представяха Blugirl и Luciano Soprani по време на дефилетата.

Тайната тук - добре фиксирани дължини с подходящ стилизиращ продукт, с особено ударение върху краищата - големият въпрос при дългите коси.

2. Опашка - опашката прави своето класическо завръщане. Казваме класическо защото то се повтаря периодично в последно време, поне през сезон.



Няма лошо, това е лесна, женствена и универсална фризура за топлото време и ние много често я ползваме.

Очевидно на същото мнение този сезон са и Kenzo, Osman и Michael Kors, единодушни по повод опашките, с леки нюанси относно това къде я поставяме като височина.

Иначе във всички случай ни е необходимо олио за фиксация и блясък, както и спрей за обем, ако си я харедваме по-разрошена.

3. Плитка - дали защото искаш да се върнеш с носталгия към гимназиалните години, или пък по причина на признанието, че плитката е класика в жанра, наречен Женственост, този прийом на оформянето е лесен, хващащ окото и много симпатичен в ден като днешния, например.


Alexander Wang, Christian Dior

Не случайно този е изборът и на Gaultier, при когото плитките са две, симетрични от двете страни на главата, а също и на Elie Saab, заложил за лятото на 2010-та на мини-плитчици около челото.

И все пак любим ни остава сладурчето Alexander Wang, както винаги - безпогрешен. Плитката тук е дебела, небрежна и отстрани. Такава искаме и ние.

4. Късо или на черта - обожаваме късите карета - хит на този горещ сезон.


Vivienne Westood, снимка Garance Dore

Толкова момчешки-сексапилно, че самата прическа е достатъчна и като акцент, и като усещане за стил, и като всичко.

Виждаме я при Вивиан Уестууд, подстригана умело и моделирана още по-умело с подходящ продукт, и при Just Cavalli, с кичури, дисциплинирано разхвърляни около лицето и после пригладени за повече удобство.

5. Бретон - прекрасно е закритото чело, признай, особено ако под него надничат две добре гримирани, изразителни очи, абсолютен акцент при тази прическа. Може и готини очила, страхотно секси.



Не е лошо бретонът да се оформи пухкав с малко пяна за обем, ако си в настроение за лятно безвремие и съответно напълно гладък, долепен до главата с фиксиращ изглаждащ продукт в случай че в главата ти се мотаят мисли за фаталност и съблазън.

6. Завъртяна на кок - фантазията ти работи на пълни обороти.



Сресваш, фиксираш с крем за фиксация, и завърташ изящно, така, че да се чувстваш удобно, добавяш фиби за задържане. Перфектното решение ако си с кичури, тогава коковете наистина приличат на летни графики, било ниско на тила, било на върха на главата. Малко олио за приглаждане не е излишно при тази прическа, дори е наложително.

7. Чупливо - задължително обемни, като облак, небрежните къдрици ще те направят да изглеждаш и да се чувстваш като модерна нимфа.



Подходящ мус за обем, особено щедро нанесен по дължините за да се получи ефекта на разширяване надолу. За завършек, малко количество крем за къдрици, пак по дължините.

И си красива, красива, красива, а това е толкова хубаво....

 

More Hair