Следва

Оливър Вебер в целия си стилен блясък бе на гости у нас. А марката представи горещи тенденции в аксесоарите

Частната колекция на Изабела Блоу вече притежание на Дафне Гинес

На частен търг била разпродадена цялата лична колекция от мода и изкуство на британската...

All fashion преди 13 години

На частен търг била разпродадена цялата лична колекция от мода и изкуство на британската модна икона и редакторка Изабела Блоу, четем в английския Telegraph.


Частната разпродажба се състояла в Christies’s миналата седмица в Лондон. От аукционната къща казват: „Колекцията така ще остане непокътната и цяла, а планувания за септември търг се отлага.” Но купувачът е поискал да остане анонимен, за съжаление или не.


Колекцията е събрала отражението на най-големите страсти на Изабела.

 

Тя включва повече от 50 шапки на известния Филип Трейси и повече от 90 творения на късния Маккуийн – двамата дизайнери, които тя е открила, възпитала, подкрепяла и носила през целия си живот. Също така, колекцията включва няколко творения на ранния Галиано, няколко чифта обувки Маноло Бланик, дрехи от Хюсеин Чалаян и още други.


Има още, рамкирани фотографии на Изабела, която почина трагично през 2007 година, снимани от най-големите съвременни творци – Лагерфелд, Тестино, Мейзел, Лашапел и др.

 
По непотвърдени данни, колекцията е купена от другата голяма съвременна модна икона Дафне Гинес. Прес представителите на Christies’s не потвърждават това, но запитана Дафне казва: „Това беше ДНК-то на Иси, не трябва просто да бъде разпиляно и разпродадено!”


Надяваме се, това да означава, че Дафне иска да дари или поне да покаже колекцията в някой музей, както смята да направи по-късно тази година със своята собствена в памет на Маккуийн.


Каквото и да стане, знаем едно, тези дрехи не бива да остават просто някъде, в някой гардероб – на тъмно.

 

Те трябва да бъдат навън, да бъдат показвани, да бъдат носени, поради простата причина, че са шедьоври на съвременното модно изкуство.
 

More All fashion