Следва

Софийска опера и балет се готви за "Кармен-сюита" по Алисия Алонсо

Две сцени и богата селекция на ParkLive. Най-ярките български диджеи на малката сцена на фестивала

3-дневен музикален маратон с две сцени и богата селекция от български и световни звезди ще предложи...

Culture преди 13 години

3-дневен музикален маратон с две сцени и богата селекция от български и световни звезди ще предложи фестивалът ParkLive от 18-ти до 20-ти юни в парка на Летище София, Терминал 2. На голямата сцена във всеки от трите дни ще видим изпълненията на хедлайнерите, както и артистите от J&B Party Weekend.

Не по-малко горещо ще бъде на малката сцена, която и трите дни ще е поверена в ръцете на едни от най-ярките родни диджеи.

На 18-ти юни на голямата сцена началото на фестивала ще постави унгарският диджей Cadik. След него ще видим момчетата от Babyface Clan, които ще подгреят феновете за невероятното шоу на денс великаните на Groove Armada.

Фестивалната вечер ще продължи с подготвените от световното парти уиски J&B изненади - първото у нас 3D Disco парти, а след него и първата визита на майсторът на големите партита Adam Freeland.

На малката сцена фестивалната програма ще започне със сета на DJ NoGood, знаете го като резидент на едни от най-големите клубове в столицата и като един от виновниците за популярното ’38Old School Party’. На ParkLive обаче към него ще се присъедини Lubk aka Drum Station, който ще импровизира върху сета му на живо с дарбука и с дигитален ударен инструмент Roland.

След тях щафетата ще поеме младата и талантлива Laylla Dane, която ще залее публиката с благородна смес от узрял хаус и интелигентно техно.

Страдащият от неизлечима меломанска болест Funkusion (Groovy session) ще зарази феновете със своя труден за категоризиране стил, прелитащ от златната ера на boogie, disco и funk от 70те до съвременните течения на електронната музика. Първата вечер на малката сцена ще приключи с друг отявлен представител на софийската клубна сцена - DJ Valentine.

Със сетове на Ramsey Hercules (Бирата / Бъц Спенсър) и английският DJ Raskal от Flex FM ще бъдат посрещнати първите гости на голямата сцена на 19-ни юни. Програмата ще продължи с концерта на българския еквивалент на Масив Атак – авангардните Bluba Lu.

А веднага след тях за първи път на живо България ще бъде омагьосана от магичния саунд на създателите на съвременното танго – Gotan Project. Те пристигат у нас по покана на Френския културен институт. С подкрепата на J&B на ParkLive ще видим и аудио-визуалното шоу Energy Union на един създателите на Ninja Tune – ColdCut (Matt Black), дръм&бейс легендата Goldie с допълнение от MC-то Justyce и за финал своята подкрепа за вечерта ще дадат от H.M.S.U.

На 19-ти юни малката сцена ще бъде открита от DJ toKKah (Menta Sessions), след него ще чуем селекцията на едни от пионерите на родната дръм-енд-бейс и брейкбийт сцена DJ Chaves и Нуфри. Програмата ще продължи със селекцията на NELLIE&IKAN. Двучасовият сет на Emil Prize (Camp Sessions) ще ви разходи през годините с различни преображения на фънка от NuFunk, през Breaks до Breakbeat & Drum&Bass.



С два различни сета на Phil Asher ще започне и ще завърши последният ден на голямата сцена на ParkLive. Преди кулминацията на вечерта ще видим унгарската банда The Singas Project, а след тях и концерта на кадифения глас на българската поп и джаз сцена Белослава. Вълшебният саунд на британска трип-хоп банда Morcheeba, които пристигат у нас със своята първа вокалистка Skye, ще сложи финала на второто издание на ParkLive.

Преди това обаче на малката сцена ще можем да се забавляваме с диджеите Ilko&Marten, автори на поредицата партита Funk da Disco и водещи на едноименното неделно предаване по Radio Nova. След техния сет Desy & Vagabond (Breaktrue.org) ще продължат да разпалват фънк огънчето в душите, сърцата и телата ни. Една среднощна закуска от наелектризирани звуци, тежки баси и мелодии, ще поднесат последните на малката сцена родни диджеи Stoyan&Tommy Gun.

Все още може да закупите билети и така да станете част от 3-дневно музикално предизвикателство в Парка на Летище София, Терминал 2, което тази година се провежда под патронажа на френския посланик у нас Негово Превъзходителство Етиен дьо Понсен.

До 18-ти юни 3-дневните билети са на цена от 80 лв, еднодневните по 45 лв, а еднодневните за J&B сцената (важат след 23.30 часа) – 20 лв. Повече информация за цялата програма, пропусквателния режим, цените на билетите и местата на продажбата им може да намерите на www.parklivefest.com.
 
A как да се облечеш за фестивала пък ще ти разкажем малко по-късно с няколко практични съвета!

 

More from View Sofia

More Culture