Следва

Пам Хог: Културното ъндърграунд чудо на няколко десетилетия

Петте неща, които харесахме в модата през изминалата седмица

Колекцията аксесоари на resort 2011 на Marc by Marc Jacobs е вдъхновена от застрашените птици...

All fashion преди 13 години

1. Marc by Marc Jacobs resort 2011 Accessories

Колекцията аксесоари на resort 2011 на Marc by Marc Jacobs е вдъхновена от застрашените птици. Птиците присъстват навсякъде – като пръстени, принтове по чанти, шалове и чадъри.

Колкото до цветовете, виждаме сиво комбинирано с електриково розово или сиво с ярко жълто.

Джейкъбс представи и нова линия неопренови калъфи за i-Pad.

2. Gaetano Pesce за Melissa



Италианският архитект Gaetano Pesce направи дизайна на този чифт обувки от гумени дискове. Те са създадени за бразилския бранд Melissa, на който от тази година се радваме в Kult Shoes в ЦУМ. Интересното при тях е, че притежателите им ще могат да ги оформят според собствения си вкус като просто отрежат някой от дисковете. Така те могат да получат седем различни модела. Честно, можеш ли да си затвориш очите пред такова предизвикателство?

3. Модният критик на Times Cathy Horyn обяснява защо Resort колекциите са необходими


Givenchy, Balenciaga, Yves Saint Laurent

„Преди Resort колекциите бяха за богатите, които можеха да си позволят да отскочат до Бали по средата на зимата. Днес лейбълите успяват да вземат, парите както на тези, които предприемат ваканции, така и на тези, които пренебрегват ваканцията в името на модата.

Освен това много от дизайнерите нямат нищо против да преправят последните си колекции, вместо да излизат с нещо абсолютно ново. В зависимост от перспективите ти, Resort колекциите могат да съдържат неща, които вече страшно са ти омръзнали или неща, които вече не се намират, защото всички станаха толкова важни, че не могат да работят праволинейно."

От друга страна след като поуспокоят топката с Resort колекциите, дизайнерите ще могат да насочат силите към създаването на супер-невероятно-странната си колекция за следващия сезон, подсказват ни от NYMag.

4. Кампанията на Chanel pre-fall 2010



Карл Легерфелд снима Мирте Маас и Баптист Джиябикони за рекламната кампания на Chanel pre-fall 2010, като редом до тях не по-малко важно място заема и новоизгряващата звезда Черният стол.

Колекцията е вдъхновена от източната култура на Шанхай, като остава характерното за марката усещане за лукс и елегантност, което всички така обичаме.

5. Питър Линдберг за Vogue след 18 годишно отсъствие



Питър Линдберг не беше работил с Vogue US от 1992, като през това време беше сред фотографите на Harpers Bazaar.

В юлския брой на списанието той се развихря във фотосесия от 14 страници с участието на модела Наталия Водянова, актьора Иън МакГрегър и две малки момиченца.

Сесията представя семейният живот на американска двойка през 50-те, чиито щастлив брак, не е толкова щастлив. Страхотният сайлинг е на Грейс Къдингтън и ни дава един бърз поглед върху есенните колекции с дрехите на Dior, Oscar de la Renta, Ralph Lauren и други.

 

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.