Следва

Принцесата и Принцът се венчаха

Галин на Галена предизвика бунт на съседи. Строи палат на еко пътека край Преображенския манастир

Огромен палат в строи вафленият бос и семейн партньор на фолк дивата Галена Галин Анастасов. 22 стаи, фитнес...

Лица преди 13 години

Огромен палат в строи вафленият бос и семейн партньор на фолк дивата Галена Галин Анастасов. 22 стаи, фитнес зала, огромна веранда с барбекю, плувен басейн на зелена ливада е планът на имението, което ще се намира в квартал във Велико Търново, пише 24 часа.

Но като всяко мащабно строителство в България, то предизвика бинта на съседите в квартала заради мкалта, праха и шума, който разнасял палатът.

Хората от квартала подавали многократно оплаквания в общината, но не получили отговор.

“Никой не ни е сезирал, че камионите от строежа на Анастасови разнасят кал в Картала”, каза екологът на общината Веселин Стойков. Според строителното разрешение фирмата изпълнител трябвало да организира площадка за измиване на ходовата част на камионите. Отговорността, че това не се прави, била на строителния надзор и на техника на обекта, обясниха от общината.

Разбрал за недоволството, Галин веднага се заел да гаси бунта с водоноски, като измил целия квартал за негова сметка - ето това се казва богаташ. Инвеститорът уверил критиците, че вече има площадка за миене и тежките машини няма да разнасят мръсотия.

Строежът обаче е край еко пътечка водеща до Преображенския манастир и е в защитена зона, за което се изисква
наредбата за “Натура 2000". Тя се изготвя от лицензирани оценители. В случая общината е допуснала нарушение, като е издала разрешително без нужната екооценка, това казава шефката на РИОСВ инж. Елена Григорова пред 24 часа.

Според строителните експерти на кметството обаче хасиендата си има всички документи и няма нищо нередно в позволяването на строежа.

Галин също смята, че няма пречка да довърши къщата си. “Имам писмо от РДНСК от декември 2009 г., в което се казва, че след направена повторна проверка не са констатирани нарушения нито на Закона за устройството на територията, нито на Закона за биологичното разнообразие, и няма основание за спиране на строежа”, каза търновецът.

Да пренесе Галена като булка през прага на огромната им къща навръх търновските височини, планирал Галин. Преди седмица той направил решителната крачка и йпредложил брак на колене.

More Лица