Следва

Кристен Стюарт в рокля на Versace на премиерата на "Еклипс". Харесва ли ти този образ на Кристен?

Тенденции Resort 2011 - слънце от Сен Тропе и носталгия по шейсетте

Resort колекциите са символичен мост между есенно-зимните и пролетно-летните...

All fashion преди 13 години



Resort колекциите са символичен мост между есенно-зимните и пролетно-летните предложения на модните къщи.

Представяни през лятото и предназначени за зимните ваканции до топли дестинации, моделите са по-достъпни и практични, но запазват висшата си класа в дизайна и стила.

В разгара на лятото ще те запознаем с последните тенденции в цветовете и формите на ваканционното облекло, с пожелание за повече слънце и по-малко дъждове.



С дъх на лимонена трева


Max Azria; Roksanda Ilincic; Balenciaga

Лимоненият цвят е едно от най-свежите предложения за Resort 2011. Ярките оттенъци придават едно истинско лятно настроение, подчертават лекия загар на кожата и омекотяват силуета. Тази тенднция може да се забележи от късите сака на Balenciaga до макси роклите на Calvin Klein и е една наистина зареждаща с енергия идея.

Новата романтика


Nina Ricci; Givenchy; Jason Wu

Една феерична приказка разказват мини роклите за Resort 2011. Ефирните материи са покрити с нежна дантела и са набрани по един изключително красив начин, напомняш аристократични одежди от едно отминало време. Интересни и запомнящи се, тези модели играят ролята на естетичното ядро в колекциите на Nina Ricci,Givenchy и
Jason Wu.

Гащеризонът



Doo-Ri; Gucci

Удобният, елегантен и стилен модел прави своето триумфално завръщане в Resort колекциите на Donna Karan, младата дизайнерка Doo-Ri и Balenciaga. Дългият гащеризон е идеална алтернатива на коктеилната рокля и едно дръзко решение за изтънчени дами.

Цилиндричната сламена шапка


Oscar de la Renta; Erin Fetherston

Шапката винаги ще остане класическият летен аксесор, който съчетава както комфорт и защита, така и една неподправима елегантност.

През този сезон цилиндричните сламени шапки са истински хит, промъкващ се в колекциите на Oscar de la Renta, Erin Fetherston и Jason Wu. Изключително стилни и в същото време прости, те не закриват очите и подчерават формата на лицето. Нежните копринени обшивки превръщат този аксесоар в едно гениално стилово решение.

Геометрии в червено


Givenchy, Stella McCartney; Oscar de la Renta

Строги силуети, подчертани от всевъзможни червени нюанси, са характерни за колекциите на дозина дизайнери от Marc Jacobs до Oscar de la Renta. Моделите са самодостатъчни - аксесоарите са почти излишни и предоставят възможността да се създаде една изчистена, но магнетично силна визия. Валентино открива малката истина, че с червеното рядко може да се сбърка. Колекциите на Resort 2011 със своите запомнящи се конструкции доказват, че царсвеното червено е наистина непреходно.

That 60’s Show


Missoni; Hervé Léger; Tony Burch

Resort 2011 се оказа антология на един от най-цветните и ярки периоди в модната история. Мини рокли с ярко контрастиращи принтове навяват спомени за минимализма на шейсетте.

Текстилните решения, които до скоро бяха запазена марка на Missoni сега се появяват в колекциите на дизайнери като Max Azria за Hervé Léger, Tony Burch както и Emilio Pucci. Смелото съчетание на цветове е компенсирано от изчистени силуети, а ефектната презентация ни кара да примигнем, за да се убедим, че това не е Twiggy.

Риза + Колан = Рокля?


Preen; Richard Nicoll; Max Azriа

Тази тенденция сякаш внезапно се появи на модния подиум и градския тротоар, но историята й може да се проследи до холивудски ленти на шейсетте. Justin Thornton и Thea Bregazzi, дизайнерите на Preen, посочват Бриджит Бардо за вдъхновитителка на гениално простия модел. Стилно и достатъчно. Без особено усилие се постига един невероятен ефект, перфектен за горещните летни дни.

Бермуди с висока талия



Preen; Emilio Pucci; Richard Nicoll

Този класически модел може да се намери в почти всеки гардероб на модерната градска жена. Бермудите могат лесно да бъдат превърнати от дневен във вечерен аутфит. Този сезон, вдигнатата талия издължава силуета, а един вмъкант топ или риза могат да придадът истинска елегантност на визията.

Трапецовидни рокли


Marc Jacobs; Stella McCartney; Giambasttista Valli

Може би ти напомнят на Джаки О. А, може би дори си мернала подобни кройки в старите гардероби вкъщи. Трапецовидните рокли са едно класическо решение за стилна, спретната и леко романтична визия. Те са завръщат с пълна сила на подните подиуми и могат да бъздат забелязани в колекциите на Stella McCartney, Galliano за Dior и много други.

Черно-бяла рапсодия на костюма


Givenchy; Celine; Stella McCartney

Този сезон костюмите са с права, невталена форма. Черно-бялото доминира като олицетворява силния контраст свързан с този тип модел. Линиите са едновременно остри, а излъчването невероятно женствено. Закопчаните яки и скъсените панталони са в единоборство, но създават един изключително хармоничен силует.

Дълги многопластови рокли


Chanel; Nina Ricci; Givenchy

Истински панаир на очарованието и нежната красота представиха дизайнерите за Resort 2011 с новото си виждане за дългите бели рокли. Бродерии и дантели внасят романтична нотка в иначе изящният модел. Бялата ферия от разновидни фини материи приковава погледа и подчертават естествената хубост на този, който носи роклята.

Чарлстонът се завръща



Sonia Rykiel; Emilio Pucci; Louis Vuitton

Джейн Фонда, Фара Фосет и “Ангелите на Чарли” превърнаха чарлстона в истински хит. Днес, чарлстонът се завръща, в класическата си форма, в resort колекциите на мнозина дизайнери. Висока талия, строг ръб и колан са характерните елементи в тази визия.
 

More All fashion