Следва

Петте неща, които НЕ харесахме в модата през изминалата седмица

2000 души, DJ set на Пам Хог и култово ревю на студенти от НХА е равно на вечер в Лондон през 80-те

Пам Хог беше тук (прочети интервюто с нея), но си тръгна, ревюто на младите студенти беше фантастично, но...

All fashion преди 13 години

Пам Хог беше тук (прочети интервюто с нея), но си тръгна, ревюто на младите студенти беше фантастично, но приключи - остава само да се забавляваме с качествени материали и снимки от прословуртата вечер.

Какво се случи след като се разделихме с Пам в четвъртък следобед?!


Третото събитие от културната програма на Beefeater - London Dress Code 80’s претвори епохата на New Wave и New Romantic с голямо парти на открито на гърба на НДК.

Вечерта на Beefeater започна с модно ревю на студенти от Националната художествена академия, ръководени от Ива Шатц, което претвори духа на британската столица от 80-те.

След дефилето Пам Хог застана зад DJ пулта. Още от 80-те до днес нейните професионални интереси съчетават модата и музиката. Днес тя продължава да провокира вкуса, като облича звезди от величината на Лейди Гага, Риана и Кайли Миноуг.



В основата на колекцията на студентите е стилът New Romantic, който се заражда в лондонския клуб BLITZ.

Там Стив Стрейндж организира затворени партита и дори привлича тогава неизвестния Бой Джордж като гардеробиер.

В клуба се осъществява много строг фейс контрол, а гостите си осигуряват достъп само ако изглеждат достатъчно екстравагантно. Младежите, посещаващи този клуб, се наричали BLITZ KIDS. Това е ядрото на стила New Romantic, от което студентите от НХА черпят вдъхновение за колекцията. Пам Хог е била свързана точно с това движение. Другата линия в ревюто - New Wave - е негативна реакция на пънка, характерен за предходното десетилетие.



След тази малка разходка в историята на някои от най-емблематичните културни ялвение в света се наслаждавахме на колекцията London Dress Code 80’s.

30 модела от естествени материи като памук и коприна, лен и студена вълна, в цветов комбинации от черно и бяло в райе и други графични щампи, цикламено и електриково, се разхождаха по осветената сценакато съживени от миналото духове.



Присъстват нюанси на червеното и тъмносиньото, които са запазена марка на Лейди Даяна и Маргарет Тачър.
Въпреки че Желязната Лейди е била persona non grata сред тези ялвение по това време в Обединеното кралство, тя все пак е част от целия този изблик на ексцентрични идеи.



Дрехите се отличават с обемен силует – т. нар. Oversized Look, който се откроява в широките панталони тип “шалвари” с изобилие от басти, многото ревери, великолепните жаба и романтичната визия. Характерен за представянето на колекцията бе драматичният грим - с много подчертани скули, плътни вежди и силно червило.



Събитието беше уникално по рода си и част от едно истинско модно явление на наша територия.  
 

More All fashion