Следва

Петте неща, които НЕ харесахме в модата през изминалата седмица

2000 души, DJ set на Пам Хог и култово ревю на студенти от НХА е равно на вечер в Лондон през 80-те

Пам Хог беше тук (прочети интервюто с нея), но си тръгна, ревюто на младите студенти беше фантастично, но...

All fashion преди 13 години

Пам Хог беше тук (прочети интервюто с нея), но си тръгна, ревюто на младите студенти беше фантастично, но приключи - остава само да се забавляваме с качествени материали и снимки от прословуртата вечер.

Какво се случи след като се разделихме с Пам в четвъртък следобед?!


Третото събитие от културната програма на Beefeater - London Dress Code 80’s претвори епохата на New Wave и New Romantic с голямо парти на открито на гърба на НДК.

Вечерта на Beefeater започна с модно ревю на студенти от Националната художествена академия, ръководени от Ива Шатц, което претвори духа на британската столица от 80-те.

След дефилето Пам Хог застана зад DJ пулта. Още от 80-те до днес нейните професионални интереси съчетават модата и музиката. Днес тя продължава да провокира вкуса, като облича звезди от величината на Лейди Гага, Риана и Кайли Миноуг.



В основата на колекцията на студентите е стилът New Romantic, който се заражда в лондонския клуб BLITZ.

Там Стив Стрейндж организира затворени партита и дори привлича тогава неизвестния Бой Джордж като гардеробиер.

В клуба се осъществява много строг фейс контрол, а гостите си осигуряват достъп само ако изглеждат достатъчно екстравагантно. Младежите, посещаващи този клуб, се наричали BLITZ KIDS. Това е ядрото на стила New Romantic, от което студентите от НХА черпят вдъхновение за колекцията. Пам Хог е била свързана точно с това движение. Другата линия в ревюто - New Wave - е негативна реакция на пънка, характерен за предходното десетилетие.



След тази малка разходка в историята на някои от най-емблематичните културни ялвение в света се наслаждавахме на колекцията London Dress Code 80’s.

30 модела от естествени материи като памук и коприна, лен и студена вълна, в цветов комбинации от черно и бяло в райе и други графични щампи, цикламено и електриково, се разхождаха по осветената сценакато съживени от миналото духове.



Присъстват нюанси на червеното и тъмносиньото, които са запазена марка на Лейди Даяна и Маргарет Тачър.
Въпреки че Желязната Лейди е била persona non grata сред тези ялвение по това време в Обединеното кралство, тя все пак е част от целия този изблик на ексцентрични идеи.



Дрехите се отличават с обемен силует – т. нар. Oversized Look, който се откроява в широките панталони тип “шалвари” с изобилие от басти, многото ревери, великолепните жаба и романтичната визия. Характерен за представянето на колекцията бе драматичният грим - с много подчертани скули, плътни вежди и силно червило.



Събитието беше уникално по рода си и част от едно истинско модно явление на наша територия.  
 

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 1 час

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 19 часа

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.