Следва

Защо той се казва No. 5. Просто Chanel No. 5!

Супер защита с покритие. Продуктите за лице, които да не пропускаш през лятната отпуска

Лято е и като заговорим за защита, първото нещо, което пазим от слънцето, разбира се, е лицето. Да, гените са...

Hair преди 13 години

Лято е и като заговорим за защита, първото нещо, което пазим от слънцето, разбира се, е лицето. Да, гените са определящи за това как изглежда кожата, но и начинът на живот играе не малка роля. После се нареждат мимиката, как спиш върху възглавницата и съответните грижи. 

Защитата обаче е супер важна и трябва да започне преди всичко с естествени антиоксиданти против преждевременно състаряване на кожата.

UV-лъчите дебнат не само по време на почивката. Проникват през прозореца в офиса и атакуват кожата през обедната почивка докато пием кафе навън например. По-шантавото е, че се случва и под чадъра и под шарената сянка. Дематолозите препоръчват да изпозваме UV-защита  в ежедневието, в смисъл - непрекъснато. 
Избирайки крем за ръце, дневен крем и грим със слънцезащитни филтри.

Дори LSF 15 би бил напълно достатъчен.

Антиоксидантите обаче предпазват от вредните за кожните клетки, кислородни молекули в тялото, които са главните виновници за застаряването на кожата. Слънцето, стресът и цигарите могат да ускорят този процес.

Почти във всеки крем днес могат да бъдат открити естествени защитници на клеткитките, като нар, грозде, маслини и ябълки.

Сияйно изглеждаща кожа може да се постигне с тази комбинация от грижа, защита и правилно хранене. Ето и някои предложения за светлозащитни продукти, които Вю София ще сложи в куфара си тази лятна ваканция.

Нашите топ 5 на седмицата!

1. Shiseido Daytime Protective Cream



Този крем ефективно предпазва кожата от UV-лъчи(SPF 15) и другите увреждащи елементи на времето и ускорява регенерирането на нови клетки в епидермиса. Съставен е от активни хидратанти и енергизиращи антиоксиданти, като Витамин С и Е. Подходящ за суха кожа.
В аптеките и магазините за селективна козметика.

2. Clinique Super City Block SPF 40



С леката си и деликатна формула този дневен слънцезащитен лосион е идеален за забързаните летни дни. Съдържа активни съставки срещу UVA/UVB лъчи, както и антиоксиданти. Може да се използва и като основа за фон дьо тен.
В магазините на Estee Lauder и Clinique в страната.

3. Redness Solutions Daily Protective Base SPF 15



Това малко чудо в тубичка подготвя кожата за грим, като изравнява тена и успокоява зачервяванията. Предоставя пълна защите срещу вредните елементи на околната среда.
В магазините на Estee Lauder и Clinique в страната.

4. MAC Select SPF 15 Foundation



Фон дьо тен на водна основа. Гарантира средно покритие с SPF 15 като придава лек блясък и завършеност. Истински надежден, тази основа е перфектна за ежедневна употреба през горещите летни дни.
В магазините на M.A.C в Сердика Център и The Mall.

5. MAC Lip Conditioner Stick SPF 15



Нежна защита за твоите устни. С лекия си ванилов аромат, този балсам омекотява и хидратира през целия ден.
В магазините на M.A.C в Сердика Център и The Mall.

More Hair