Следва

Летен багаж: Как да опаковаш? Бързи и лесни съвети от кухнята на модния редактор

Сол за сладък живот. Не е оксиморон, а мощна лечебна сила

Главоболие, проблемна кожа или кашлица? Кристалната сол идва на помощ за всяко болежка! Не сме сигурни за...

All About Life преди 13 години

Главоболие, проблемна кожа или кашлица? Кристалната сол идва на помощ за всяко болежка! Не сме сигурни за любовната мъка, но ако пробваш една седмица на море в комбинация със студени коктейли - може и да подейства.

А сега за солта. Преди 6000 години индийците откриват лечебната сила на кристалната сол. Минералите и микроелементите, съдържащи се в ‘бялото злото’, превръщат морската сол в един от най-ефективните средства срещу инфекции, болки и настинки.

Благодарение на високото налягане, при което, се образуват солите, съставящите ги частици биват лесно усвоени от цялото тяло.

Прилагани по правилен начин те дори могат да заместят някои от традиционните лекарства в домашната аптечка.

Имай го предвид!

И така солта може:

Лек срещу главоболие

Не посягай към болкоуспокояващите преди да си пробвал компрес с разтворена морска сол.
Как се прави: Потопи ностна или домашна кърпа в 5% солен разтвор (5 гр сол в 100 мл студена вода) и я постави на челото. Сменяй кърпата на всеки 3 до 5 минути.
Това ще облекчи главоболието точно толкова, колкото и поредния ефикасен аналгетик.

Край на лятна кашлица
Пролетния микс от слъце и дъжд може да бъде повод за неприятни настинки, знаеш! При кашлица помагат изпаренията на солен разтвор.
Как се прави: Запарваш 2 л вода в тенджера и разтворяш 30 до 50 гр сол. Положи ностна кърпа на лицето си и вдиша дълбоко изпаренията, в продължението на 10 - 20 минути. Повтори 4 пъти на ден упражнението и увеличавай с по малко дозата сол.

Бързо облекчение за хрема
Ура, лятото отново е тук! За съжаление то носи със себе си и множество алергии, които предизвикват неприятната сезонна хрема. Едно измиване със солен разтвор ще свърши чудеса.
Как се прави: Разтвори 1 гр сол в 100 мл топла вода. Леко измий вътрешността на ноздрите и не се плаши, еднопроцентният разтвор няма да щипе или раздразни кожата ти.

Менструалните болки са вече само спомен
По време на цикъл тялото ни отделя киселини, които го тормозят. Един лек солен компрес и бутилка с топла вода бързо ще облекчат неприятните болки.
Как се прави: Напои носна кърпа с 3-процентов разтвор ( 3 гр сол в 100 мл вода) и я постави на корема. След това подсуши и постави бутилка с гореща вода. Тази бърза рецепта ти гарантива поне 30-40 безболезнено спокойствие.

Изящно красива кожа. Ето това вече ни убеди!
След почивка на море кожата е отпочинала, чиста и сияйна. С връщането към нормалното стресово ежедневие, за съжаление се завръщат и зачервяванията и черните точки. Парни бани с морска сол активират естествените лечебни сили на кожата.
Как се прави: Изсипи шест чаени лажички сол в чаша студена вода. Не разбърквай. След час разбъркай степната сол в тенджера с 2 л гореща вода. Напари лицето си за около 15 мин. Два пъти седмично.

Кажи сбогом на схващанията
Всекидневната работа пред компютър може да доведе до болезнени схващания на врата и в областта на раменете. Компрес от морска сол облекчава болката мигновено.
Как се прави:
Сгъни четири кърпи за ръце по веднъж и ги наложи една върху друга. Напои ги с 1% горещ разтвор (10 мл сол в 1 л вода) и ги изцеди. Постави ги на схванатото място докато кърпите изстинат.

Ако пък си на море направо тичай към солената вода, без много да му мислиш.
 

More from View Sofia

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: Денят на Земята е 22 април

All About Life преди 9 часа

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Tanqueray с нов продукт в България

All About Life преди 3 дни

Световноизвестната марка джин Tanqueray пуска нов продукт на българския пазар. Продуктът е изненада за мнозина, тъй като е безалкохолната алтернатива на Tanqueray London Dry и е създаден за безалкохолни коктейли със същия, неустоим вкус. Идеята на бранда е, че всеки може да се наслади на Tanqueray 0.0 без да прави компромис с вкуса.

Може ли чешмяната вода да съсипе кожата и косата ни

All About Life преди 1 седмица

В обществото битува схващането, че някои видове чешмяна вода могат да повлияят негативно на кожата и косата ни, но преди да навлезем в дълбочината на въпроса, нека първо се попитаме къде се корени проблемът.