Следва

Изящна наука за добрия коктейл - Част I: Класическо Дайкири

Летен багаж: Как да опаковаш? Бързи и лесни съвети от кухнята на модния редактор

Дори и да си извадил от шкафа ...

All About Life преди 13 години

Дори и да си извадил от шкафа вълненото одеало, лятото е факт и тепърва предстоят дните, в които ще ти се иска да си на другия край на света, но не и в офиса.

И тъй като наближава времето на големите планове, шумни компании и срещите посредата на пътя в поредната бензиностанция, модните редактори на Вю София ни предупреждават - незавсисмо накъде си се насочил/а е, много важно да знаеш какво точно да сложиш в чантат си.

Веднъж вече ти споделихме за основните принципи и правила при стягането на куфарите за уикенд преживяване (виж статията), сега е ред на редакторите да споделят техните работещи методи при опаковането на летния багаж.

Петя

Пътят за мoрето е толкова прекрасен. Мислите за предстоящото изживяване се устремяват право напред, ентусиазмът ни сякаш прелита над дупките по магистралата, а грижите ни са вече далеч зад нас. Преди да поемем на път обаче е нужно да си набавим най-необходимото за един летен трип през уикенда.


Снимка на Петя, от личния й архив

Тази вечер се отправям на едно дългоочаквано пътуване до южното ни черноморие. Макар и с варненска жилка, югът винаги е бил място, олицетворяващо блаженото безвремие. От Бургас до Царево крайбрежието е наниз от контрастни мини-светове - от култови парти дестинации до легендарни сърф заливи, за всекиго има по нещо. В моя случай, от всичко по малко.

Моята философия винаги е била да опаковам достатъчно, но не много дрехи и доста неща, които биха обогатили преживяването на цялата компания. Дори и да отседнем в хотел, винаги си взимам спален чувал - никога не се знае, на кой къмпинг ще ни се остане довечера...

Винаги има място и за чифт високи обувки и няколко ефирни рокли.

Най-любимото ми ново откритие са еднократните фотоапарати. На теория излизат скъпо, особено ако имаш дигитална камера под ръка, но очакването на чаровно ‘изгорелите’ снимки ги прави безценни.

Никъде не тръгвам и без нещо за писане. Документирането на сезонните лафчета, игри и закачки е повече от препоръчително.

Може би най-важното в багажника е мини домашната аптечка. От капки за уши, противоалергични препарати и лепенки до такива за тежък махмурлук и разтвор за промиване на рани, тази малка черна чантичка е изкючително ценна.

От мен, bon voyage!

Мария


С годините се научих да не изнасям цялата къща и да взимам с мен само наистина най-важното. Но да не се заблуждаваме, "наистина най-важното" никак не се побира в малка чанта. Няма да назовавам "списъка", защото никога не го правя, колкото и да е полезно.

Обикновено приготвям всичко в последния момент, така ако забравя нещо, го отдавам на липсата на време, а не на недосетливостта си. Следвам едно единствено правило - минавам през стаята и всичко, което видя и сметна за необходимо, го хвърлям в багажа, след това минавам през багажа и всичко, което видя и сметна за излишно, го вадя. Съобразяваш се и с дестинацията - ако ще ходиш на море, няма смисъл от преса, само рискуваш допълнително да увредиш озоновия слой с лака си за коса.

Колкото до дрехите, там принципът е подобен, но е добре да имаш няколко предварителни комбинации в главата си, защото са си истинска пречка, преодолима естествено. С обувките нещата не стоят така, положението винаги е трагично. Още не съм се научила как да ги подбирам, но и тук си имам правило - ако мога, винаги пътувам с най-големите/тежките.

Не е най-добрият вариант, но със сигурност е най-бързият, а и най-много да забравиш четката за зъби или гребена - неща, които ги има на всяка бензиностанция.

Иван


Когато става въпрос за летен трип, винаги се сещам за това колко бързо се взимат решенията през лятото. Някак си всичко е толкова спонтанно, че не ти остава време да помислиш какво да вземеш и какво не. Морето е само на едно телефонно обаждане и малко повече ентусиазъм разстояние.

Но опитът ми в тези пътувания, решени от днес за днес, показва, че багажът е последното нещо, за което мислиш. Но все пак, ако пътуването не е просто парти уикенд, а за повече от 3-4 дни, винаги спазвам няколко основни правила.

На първо място – не взимай нищо излишно. Разпредели дрехите си според броя на дните, за които отиваш извън града. На ден по един ежедневен и един парти аутфит – максимум. Едни чехли за плаж, два чифта кецове и едни по-официални обувки – максимум!

Направи си списък с най-големи подробности, нямаш представа как ще забравиш основните неща, впускайки се в записване на продуктите, които мислиш, че ще забравиш. Ограничи се до жизненоважните продукти. Като естествено не забравяй мазилата за плаж и всички възможни продукти, щадящи кожата ти от слънцето.

Ако пътуването е съвсем кратко – четка за зъби, паста, рол-он, парфюм и лак за коса ще са ти съвсем достатъчни.
Не взимай нищо, което хотелът може да ти предложи – допълнителни кърпи, сешоар, ютия и т.н. Но задължително си вземи сапун, с който да се справиш с изцапаните, но любими дрехи, които искаш да облечеш повече от веднъж.
Когато опаковаш багажа набързо и в малък куфар, довери се на найлоновите тобрички. Всички тениски в една, всички панталони в друга и т.н. Така ще успееш да събереш колкото се може повече.

И най-вече не забравяй зарядното за телефона си, и то спада в графата жизненоважни, нали?


Ако и ти имаш изпитани практики в подготовката на летния багаж, можеш да ги споделиш с нас! Винаги сме готови за още полезни съвети.

 

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: Денят на Земята е 22 април

All About Life преди 23 часа

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Tanqueray с нов продукт в България

All About Life преди 3 дни

Световноизвестната марка джин Tanqueray пуска нов продукт на българския пазар. Продуктът е изненада за мнозина, тъй като е безалкохолната алтернатива на Tanqueray London Dry и е създаден за безалкохолни коктейли със същия, неустоим вкус. Идеята на бранда е, че всеки може да се наслади на Tanqueray 0.0 без да прави компромис с вкуса.

Може ли чешмяната вода да съсипе кожата и косата ни

All About Life преди 1 седмица

В обществото битува схващането, че някои видове чешмяна вода могат да повлияят негативно на кожата и косата ни, но преди да навлезем в дълбочината на въпроса, нека първо се попитаме къде се корени проблемът.