Следва

Сутрин в 7 точно с Уляна Пръмова...

"Среднощен дневник". Първият интернет бестселър

Това са историите, които излизаха в интернет списанието inZine от 25 юли до 19 декември 2001 г. Започнах да ги...

Books преди 13 години

Това са историите, които излизаха в интернет списанието inZine от 25 юли до 19 декември 2001 г. Започнах да ги пиша, защото трябваше, пише Маткин.

През последните няколко месеца в живота ми се случи какво ли не и неочаквано ме обзе чувството, че или ще започна да пиша за това, или ще се побъркам.

Тогава все още не подозирах, че съществува опцията и да пишеш, и да се побъркаш. „Среднощен дневник” предизвика внимание, което никой не очакваше.

Особено пък аз. Нарасна посещаемостта на inZinе, електронната ми поща се препълни с писма от хора, които са се разпознали в моите истории. Избухна истерия около тайната ми самоличност, както и около обещаните следващи части на дневника.

Читателите бяха тези, които подхвърлиха идеята да се издаде в книжен вариант. И аз съм щастлив, че се намериха толкова хора, които ме подкрепиха.

Благодаря на близките си и на всички любови, приятели и познати за това, че съществуват, без тях нямаше да съм там, където съм, както и за вдъхновението, без което пък те нямаше да се озоват в тази книжка.

Благодаря на всички членове на редакцията на inZine, тази ценна сбирка от хора, които уважавам за това, което правят, за начина, по който мислят и за това, което пишат; които ми стискаха палци и ми пазиха гърба, каквото и да се случеше.

Благодаря на двамата главни редактори на inZine Петер Пищянек и Елена Акачова, на които им хареса „Среднощен дневник” без значение кой какво казва за него, въпреки че дълго време не знаеха кой всъщност го пише, и напук на големия брой вулгаризми, които се срещат в него.

Благодаря на издателя Юрай Хегер и на неговата съпруга, които прочетоха тази книжка за една нощ и веднага решиха да я издадат.

Благодаря и на всички читатели, които всяка седмица посещаваха страницата www.inzine.sk, изпращаха си съобщения, че е излязла следващата част, обсъждаха съдбите на героите, дискутираха ги, съветваха ме и ми пишеха писма.

Вярвам, че книжното издание няма да ви разочарова. Ще се радвам, ако не оставите впечатленията си само за собствена консумация. Аз съм на inZine.

Максим Е. Маткин


Ако ти трябва добро четиво за верандата или пък басейна край хотела - Максим Маткин е добър вариант.

Издава Колибри
 

More from View Sofia

More Books