Следва

Изгубени в къмпинга. За или Против добрата стара лятна практика

Да са бижута, не са бижута, но пък са гениални украшения

Ако ви е омръзнало от бижутата, които виждате по витрините, и си мислите, че няма накъде повече да върви...

All About Life преди 13 години

Ако ви е омръзнало от бижутата, които виждате по витрините, и си мислите, че няма накъде повече да върви дизайнът, грешите много!

Има растящи пръстени, аудио обици и огърлици от коса! Само трябва да знаете къде да търсите. Както обикновено във ViewSofia сме избрали най-иновативните и интересни бижута. 

Понеделник е и всякакви странни вдъхновения са добре дошли, когато Големият ден започва да става твърде напрегнат. Ето как релкасират дизайнерите:


1. Color Rings на Itay Ohaly е може би най-интересната идея за пръстени въобще.



В продължение на 4 месеца израелският дизайнер боядисва една дървена маса с различни цветове акрилна боя. По този начин се събира един дебел пласт боя, която той после изрязва и превръща в серия уникални пръстени.

2. Companion Parrot от лондонската дизайнерка Tithi Kutchamuch е една леко страшничка идея за бижу. Самата огърлица се състои от черепа и вътрешностите на папагал, изработени от метал.



Когато не я носите, огърлица се слага в тялото на металния папагал, който служи и като украса за дома ви.

3. Fluidity & Design e част от изложбата на Zaha Hadid в сферата на бижутата, представена от Atelier Swarovski.



Колекцията се състои от пръстени и огърлици в характерните за Хадид органични форми. Освен полиран камък има и бижута от метал и пластмаса, които нежно прилепват по тялото.

4. Rings на Adi Zaffran Weisler е една страхотна идея за бижу!



Пръстените са направени от сплескани куршуми, които израелският дизайнер внимателно е събирал от стрелбища. Така всеки пръстен е различен и носи своята малка история.

5. Mourning objects от Anna Schwamborn представлява един креативен и същевременно плашещ начин да тъгувате.



Името буквално се превежда в „тъгуващи обекти”: изработени са от косата и прахта на починал близък човек. Ана все още е ученичка по дизайн, но иновативността й вече й е позволила да работи за Вивиен Уестууд и Александър МакКуийн.

6. Growing Jewelry от исландеца Hafsteinn Juliusson прави точно това: расте! Пръстените са сребърни и всъщност са миниатюрни саксии за зелен мъх.



Според дизайнера мъхът може да оцелее до 12 седмици, ако се грижите за него правилно.

7. Deafinite Style от Designaffairs Studio предлага едно наистина функционално бижу: слухово апаратче под формата на флеш!



Това решава проблемите с неудобно големите и грозни стандартни апарати (ако сте готови да си направите флеш, разбира се)

8. Clockwork Love от холандците Tjep са серия впечатляващи бижута конструирани от множество малки механични елементи.



Всяко от тях представя една емоция като формата се създава с наслагването на няколко пласта от различни фини метални плоскости. Clockwork love се предлага както във варианти за кулие - 8 на 8 cm, така и в размери за стена: 70 на 70 cm.

9. Jointed Jewels (буквално „бижута със стави”) от Alissa Melka-Teichroew е колекция огърлици и пръстени, които са произведени на принципа на ставите.



Произвеждат се със специална 3D технология, която може да принтира топчетата в „ставите”. По този начин дизайнерката има пълен контрол над дизайна на бижутата и може да ги оформи по всевъзможни начини.
 

More from View Sofia

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: Денят на Земята е 22 април

All About Life преди 9 часа

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Tanqueray с нов продукт в България

All About Life преди 3 дни

Световноизвестната марка джин Tanqueray пуска нов продукт на българския пазар. Продуктът е изненада за мнозина, тъй като е безалкохолната алтернатива на Tanqueray London Dry и е създаден за безалкохолни коктейли със същия, неустоим вкус. Идеята на бранда е, че всеки може да се наслади на Tanqueray 0.0 без да прави компромис с вкуса.

Може ли чешмяната вода да съсипе кожата и косата ни

All About Life преди 1 седмица

В обществото битува схващането, че някои видове чешмяна вода могат да повлияят негативно на кожата и косата ни, но преди да навлезем в дълбочината на въпроса, нека първо се попитаме къде се корени проблемът.