Следва

Утре се навършват 13 години от смъртта на Версаче. Филм разказва за последните му часове

Гаранция Франция, че мъжете харчат повече от дамите за дрехи и разни дребни аксесоари

Французите между 15 и 29 години харчат наравно с жените на тяхната възраст като атрибут номер едно в...

Fashion преди 13 години

Французите между 15 и 29 години харчат наравно с жените на тяхната възраст като атрибут номер едно в гардеробите на силния пол са дънките, пишат френските издания.

Проучване, започнало в нощта на четиридневните шоута за мъжка мода в Париж, разкрива, че мъжете изразходват по-малко време и енергия в магазините, но за сметка на това разходите за дрехи били същите като на жените.

Младите французи обаче са пасивни откъм събиране на информация за модата като цяло.

Техните любими източници са телевизията и модните реклами като също така, интернет е станал по-популярен за мъжете от списанията.

Колкото до разходите за дрехи, челно място намират дънките, обувките и якетата, както и много „малки аксесоари” – средно 18 тениски, 12 ризи, 6 чифта кецове и 4 чифта обувки.

От другата страна, дамите обръщат повече внимание на цената и качеството,  а пък повече от 60% от мъжете във Франция търсят само марката, единственият важен ориентир за тях.

Любимите стрийт лейбъли за кецове са Nike и Adidas, Levi’s, Diesel и Replay за дънки, а дори лъскавите марки като Armani, Boss, Dior и Gucci не отстъпват в модните интереси на французите под 30 години.
Като цяло, френският мъж харчи за дрехи само 15% по-малко от жените, в сравнение с 30% по-малко в Италия и с 42% по-малко във Великобритания в полза на жените. 

А ти замисляла ли си се за какво и колко харчиш най-много? А мъжът до теб? Ако преброиш тениските му, най-вероятно ще загубиш бройката на 30, но пък не можеш да го убедиш, че са му достатъчни, нали!?
 

More from View Sofia

More Fashion