Следва

Направи си сам перфектен летен тен. Тайни и трикове от най-добрите в бранша

Не забравяй за кожата и след слънцето, тя ще го запомни

Само няколко часа след излагане на слънце в кожата настъпват необратими промени, предизвикани от неговото...

Hair преди 13 години

Само няколко часа след излагане на слънце в кожата настъпват необратими промени, предизвикани от неговото въздействие.

Дали ще ги усещаш или не, кожата запомня UV лъчите, за момента с хубаво, но по-нататък във времето – с опасност от редица неблагоприятни кожни изменения.

Трайните последици от въздействието на UV лъчите се акумулират в кожата и водят до нейното по-бързо стареене (т. нар. фотостареене). Кожата на лицето става по-суха и грапава.

В основата на риска, свързан с продължителното излагане на слънце, е предизвикваното от UV лъчите зачервяване, придружено от сърбеж, парене и понякога болка. Често продължителното възпаление може да доведе до необратими мутации в ДНК, образуването на свободни радикали и по този начин до по-бързо стареене на кожата.

Колкото по-дълго е времето на експозиция на въздействието на UV лъчите, а интензивността й – по-голяма, колкото по-светъл е цветът на кожата, толкова зачервяването е по-силно, а дълготрайните последици от излагането на слънце – по-опасни.

Първата стъпка за предотвратяването на тези неприятни последици, няма да се уморим да го повтаряме, е редовното и внимателно използване на подходящ слънцезащитен продукт, най-добре от аптеката.

Като важно допълнение към ежедневната защита на кожата обаче трябва да се има предвид необходимото използване на препарати, ускоряващи процеса на регенерация на тъканите след излагане на слънце.

Целта е неутрализиране действието на свободните радикали, облекчаване на евентуалното възпаление и укрепване и защита на колагеновите и еластиновите влакна.

И въпреки че грижата против фотостареенето е важна и важи за цялото тяло, има един по-специфичен момент, касаещ лицето.

Строежът на кожата на лицето се различава от строежа на кожата на останалите части на тялото. Тя се характеризира с най-висока снабденост с кръвоносни съдове, по-висока чувствителност и деликатност. Освен това тя постоянно е изложена на въздействието на UV лъчите. Затова промените по кожата на лицето, предизвикани от UV лъчите, се появяват най-често и са най-сериозни.

Под тяхно влияние кожата на цялото тяло става суха и грапава. Тя губи своята еластичност и стегнатост, по нея се появяват дълбоки бръчки, хиперпигментация и разширени кръвоносни съдове. В резултат на това тя по-бързо повяхва и губи естествената си плътност и гладкост.

Опитали вече спрея за слънчева защита на Iwostin Solecrin, ние като традиционалисти по отношение на качеството, решихме да използваме продуктите на серията и за грижа след излагане на слънце.

Изпробвахме и предпочетохме серума за лице след излагане на слънце Iwostin Solecrin, заради уникалните му свойства, най-важните сред които неутрализиране действието на свободните радикали, предизвикващи фотостареене и дегенерация на колагеновите и еластиновите влакна, стимулиране растежа на клетките на фотозащитната система на кожата.

Успокоява възпаленията, предизвикани от UV лъчите, и забавя процеса на стареене, а също подхранва и регенерира кожата на лицето, набавяйки липсващите липиди, в това число ННМК (масло от гроздови семки).

Серумът трайно хидратира, предотвратявайки трансепидермална загуба на вода, факт, изключително важен в горещите летни дни и вечери. Цената на тубичка от 50 ml в аптеките е около 14 лева.

За тялото лаборатория IWOSTIN предлага регенерираща емулсия за тяло след излагане на слънце Iwostin Solecrin Post.

Един много добър продукт, който редуцира зачервяването и кожните раздразнения, забавя и неутрализира факторите, причина за фотостареенето на кожата, подхранва, регенерира кожата, набавяйки незаменими ненаситени мастни киселини и други липиди (масло от макадамия, масло от ший, масло от гроздови семки), осигурява и дълготрайно усещане за приятен хлад.

Приблизителната цена за 150 ml в аптеките е около 17 лева.
 

More from View Sofia

More Hair