Следва

За да си щастлив и бодър - яж шоколад и соя. Пък и днес на шоколада му е ден

Джуди Алдридж - Тексаското гуру на малките пространства

Този месец решихме да те запознаем с една истинска звезда на интернет пространството. Тя се казва Джуди...

All About Life преди 13 години

Този месец решихме да те запознаем с една истинска звезда на интернет пространството. Тя се казва Джуди, Джуди Алдридж, и е от Далас, Тексас. За по-малко от година елегантната и фина тексаска покорява блогосферата с безупречния си стил и вкус не само към модата, но и към живота като цяло.

Нейният блог, Atlantis Home, в който тя споделя своите интериорни и лайфстайл приключения, е посещаван от хиляди хора всеки ден. С грацията на бивш модел и предприемчивостта на собсвеник на моден магазин, тя с лекота внася изискан стил в живота си на майка в даласките предградия.

Нейната по-голяма дъщеря е не по-малко известната Джейн Алдридж, чийто блог Sea of Shoes, предизвика истинска сензация в модните среди.

В разгара на ремонтния сезон решихме да поговорим с Джуди и да почерпим вдъхновение за това как да преустроим дома си в едно по-използваемо и уютно пространство.



VS: Какво вдъхновява Джуди Алдридж да предпприеме ремонт в дома си?
Джуди:
В близкото минало човек се решаваше да преустрои дома си, единствено когато имаше нещо да се ремонтира. Все по-често обаче това решение е и креативен избор. Хората се примиряваха с малки гардероби и неизползваеми бани. Мисля, че правилният подход е да погледнеш пространството, с което разполагаш, и да прецениш как то най-добре би ти послужило - идеята за дизайн ще се роди по-нататък. Аз имам много малък дом, затова оглеждайки се, се питам как мога да използвам мястото оптимално - от какво имам нужда? Много харесвам да измислям неконвенционални приложения за мястото, с което разполагам.



VS: Какви според теб са плюсовите на това да използваш помощта на професионален дизайнер при ремонта на дома?
Джуди:
При последния си ремонт имах помощта на моята близка приятелка Сам Райтмайър, която е професионален интериорен дизайнер. След като започнахме работа, веднага се запитах - “Защо ми трябваше толкова време да помоля за помощ?”. Беше невероятно облекчение да имам някого, който да хвърли експертен поглед над проекта. На Сам й хрумнаха много луди идеи. Също така е много важно да има някой, който да те поправя. Аз бях готова да сложа изключително много вещи в стаите. Сам обаче нямаше тази сантиментална обвързаност към много от предметите и успя да ме укроти.


Всекидневната на Джуди преди и след

VS: Хората в София живеят предимно в не много големи апартаменти, които не позволяват никакъв тип разширения или структурни преустройства. Кои са някои от добрите трикове за осигуряване на повече пространство за дрехи, мебели и т.н.?
Джуди:
Аз тъкмо изградих нови гардеробни пространства в спалнята си и въпреки, че изглеждат постоянни, те могат да бъдат премахнати за ден. Това беше идея на Сам и реши до голяма степен проблема ми с място за дрехи, обувки, книги и всичко останало. Начинанието беше също така изключително евтино. В днешно време има много магазини, които предлагат много хитри решения за оптимизиране на пространствата в дома. Допада ми и да се ровя из бит пазарите и да намирам винтидж скринове и шкафчета за бижута и дрънкулки.

VS: Ти имаш две тийнейджърки. Как чрез твоите интериорни решения им осигуряваш свои собствени пространства?
Джуди:
Джейн обича да пътува и се оставя да я изненадам, като правя промени в стаята й, докато я няма. Керъл (по-малката дъщеря на Джуди - бел. ред.) е много по-различна. Тя предпочита да избира всяко нещо и да взима всички интериорни решения сама. Тя има око за тези неща и аз нямам нищо против.


Холът преди последния ремонт и след това

VS: Твоят хол сега е дом на много колекционерски предмети. Сегашният му облик наистина контрастира с предишния кокетен френски интериор. Какви трикове използва, за да запазиш уюта на дома, като в същото време му придаваш повече характер?
Джуди:
Искахме едно по-изискано пространство. Мисля, че стаята все още е така уютна, защото съм притежавала мебелите с години. Те са много скъпи за мен и всичко беше по-скоро въпрос на преустройсто, отколкото на пълна подмяна.

VS: Би ли ни дала съвети как да планираме своя бюджет за едно такова креативно начинание и как да харчим пропорционално за всичко - от четките до полилеите?
Джуди:
Аз и Сам (интериорният дизайнер – бел. Ред) изготвихме много стриктен бюджет преди да започнем ремонта на къщата ми. Позволих си да похарча повече единствено за една мебел и това беше масата на Karl Springer в хола. За осветлението се погрижи един невероятен магазин, който имаме тук в Щатите, наречен Lamps Plus. Те предлагат всякакви видове достъпни осветителни тела. Аз съм влюбена във винтидж полюлеи, но те могат да бъдат много скъпи тук. Обикалях и магазини за мебели втора ръка. Мисля, че е много важно да си определиш бюджет и да направиш списък на това, от което имаш нужда. Винаги предпочитам да поогледам преди да купя и да се придържам към нещата, които наистина ще съответстват на къщата.

More from View Sofia

More All About Life

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 11 часа

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 11 часа

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.