Следва

Студено, любимо и италианско: Dolce&Gabbana слагат отпечатъци и върху Martini

Довечера в салатата - зехтин. Той те пази от рак на гърдата, категорични са испански учени

Ето най-основателната причина да предпочиташ зехтина за сметка на олиото! Проучване на испански учени...

All About Life преди 13 години

Ето най-основателната причина да предпочиташ зехтина за сметка на олиото! Проучване на испански учени показва, че 50 мл от маслиновия балсам дневно предпазва от злокачествени образования на гърдите, пише Дейли Мейл. Доказано е, че зехтинът спира растежа на туморите и кара клетките му да се разпадат, пазейки ДНК-то от потенциална ракова атака.

Дами, в салата довечера - само зехтин! Това е важно!

Испанските учени от Барселонски университет (Universitat Autònoma de Barcelona) открили връзка между богатите на зехтин диети и намаляване на риска от рак чрез експерименти с мишки.

Изследванията показали, че зехтинът прекъсва развиването на гена, който контролира растежа на туморът в гърдата.

Зехтинът, който е основен елемент в Средиземноморската диета, представлява и преграда за протеините, от които зависи живота на туморите. Като застраховка, ДНК-то също е в безопасност, а заплахите срещу него – сведени до минимум.

Лекарите препоръчват консумирането на 50 мл или 10 чаени лъжички зехтин на ден, който можеш спокойно да комбинираш със свежа салата. Всичко това би дало резултат при продължително използване.

Учените от Испания откриват още, че зехтинът се бори срещу неблагоприятни гени, свързани със сърцето и артериите.

Наистина, откритието е доста стимулиращо за любителите на здравословното хранене, както и за нови лекарства срещу сърдечните проблеми.

Междувременно Средиземноморската диета предпазва тялото ти от много тежки заболявания като рак, сърдечни проблеми, Алцхаймер, и Паркинсон.

Нейните блага идват от там, че диетата е богата на плодове, зеленчуци, риба, всякакви видове ядки и полезни мазнини като тези в зехтина. Също така, комбинацията й с червено вино е идеална за здравето и фигурата ти.

 

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: Денят на Земята е 22 април

All About Life преди 22 часа

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Tanqueray с нов продукт в България

All About Life преди 3 дни

Световноизвестната марка джин Tanqueray пуска нов продукт на българския пазар. Продуктът е изненада за мнозина, тъй като е безалкохолната алтернатива на Tanqueray London Dry и е създаден за безалкохолни коктейли със същия, неустоим вкус. Идеята на бранда е, че всеки може да се наслади на Tanqueray 0.0 без да прави компромис с вкуса.

Може ли чешмяната вода да съсипе кожата и косата ни

All About Life преди 1 седмица

В обществото битува схващането, че някои видове чешмяна вода могат да повлияят негативно на кожата и косата ни, но преди да навлезем в дълбочината на въпроса, нека първо се попитаме къде се корени проблемът.