Следва

Cheap 5 of the week

Labels: Gaspard Yurkievich или дизайнерът, който сложи мъжа в прозрачни шорти

Под повечето къси панталони Юркиевич е решил да постави по-дълги ефирни шорти...

All fashion преди 13 години

Миналата седмица, за добро или лошо, мина под знака на мъжките колекции за пролет 2011. Несъмнено модните предложения на иметниите дизайнери събудиха много смесени чувства.

И докато се чудим колко тясно е прекалено тясно, то в едно можем да бъдем сигурни - никой не остана равнодушен към фееричните дантели, ефектът на кризата върху късите панталони и завръщането на леопардовия принт.

Мъжката седмица на модата в Париж беше и арена на не до толкова добре познати дизайнери, които направиха силно впечатление през този сезон. Един отличелен пример е Gaspard Yurkievich.

През 2008 лейбълът празнува цели 10 години от създаването си, затова и решихме, че е крайно време да се запознаем по-детайлно с френското модно чудо.



Гаспар Юркиевич
е роден през 1972 в Париж. След като завършва Studio Barcot, той печели голямата награда на Festival d’Hyeres през 1997, а година по-късно стартира първата си дамска прет-а-порте колекция. Оттогава нататък Gaspard Yurkievich винаги предлага истиснко шоу със своите дефилета и колекции.

Почитател на колаборациите, той е работил с много таланти като архитекта Didier Faustino, артиста Edouard Leve, актрисата Elodie Bouchez, музикана Matthew Herbert...

През 2003-та лейбълът пуска и първата си мъжка прет-а-порте колекция, която в унисон в останалите начинания на марката пресъздава класически елементи от мъжки гардероб.


Gaspard Yurkievich колекция есен-зима 2011

Между 2005 и 2007, паралелно със своите модни изяви, Гаспар Юркиевич се присъединява към академичния екип на l’Ensad като преподавател по Въведение в модата.

Визията на френския дизайнер за мъжа през следващата пролет, съчетава елементи на сафари-шик с пънкарски нотки от 80-те.


Gaspard Yurkievich колекция пролет-лято 2011

Една от може би най-практичните колекция на сезона не изневерява и на най-силния тренд на пролет 2011 - странностите в мъжкия гардероб. Под повечето къси панталони Юркиевич е решил да постави по-дълги ефирни шорти, които изглеждат по-скоро като викторианско бельо, отколкота като неразделна част от съчетанието.

 

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 16 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.