Следва

Улицата през погледа на петима млади артисти в Галерия 1908

Явора Петрова и още български творци като Сън в лятна нощ в юлския културен афиш

Въпреки че юли се слави със своята лежерност и досадното очакване на отпуската през август, ние пак намерихме...

Events преди 13 години

Въпреки че юли се слави със своята лежерност и досадното очакване на отпуската през август, ние пак намерихме добри причини да се забавляваме пълноценно.

И защото кафенетата и баровете вече започнаха да омръзват, още миналта седмица ти подготвихме селекция от по-добрите софийски музеи и галерии, в които да се скриеш, ако слънцете започне да влияе зле на работния процес.

И за да не се откъсваш съвсем от социалния и културен живот на милата ни столица, ето ти още три добри места за алтернативна юлска седмица.

Какво: Сън в лятна нощ
Къде: Галерия Ракурси
Кога: от 6 юли до 31 юли
Жанр: живопис




Явора Петрова я познаваш добре от последното ни гостуване в ателието й, а тази изложба е традиционен проект на авторката с любимата ни софийска галерия Ракурси. 

Участват много млади автори /една добра идея с продължение на галерия Ракурси/ като Ирма Водева, Ненко Балкански, Ран Манолов, Цветелина Стефанова и Цветомир Ангелов. Художниците се представят с различни техники – живопис, обекти, инсталация.

Какво: Изложба на Милослав Бонов-Мибо
скулптура и графика
Къде: ул. „Шипка” 6, етаж 3
Кога: от 7 юли до 28 юли


Седемнадесетте пластически портрета и 30-те му графични отпечатъка в залата говорят за творец, който владее добре възможностите на материала, типичен за двата вида изящно изкуство.

Милослав Бонов-Мибо, разработва вечните теми, вдъхновени от библейски мотиви и ни представя неговата гледна точка към проблема за лицемерието, вкоето е прокарало корени в човешката душа.

В представените на изложбата цикли „Лодки”, „Нощни светлини” и „Тунис” авторът разкрива доброто си чувство към различни състояния и композиционен ритъм на пейзажа, както и деликатната си сетивност за стилизация и графичен колорит.

Какво: Михаил Заимов, Подводна фотография
Къде: Музейна Галерия за Модерно Изкуство
Кога: До днес!!! 12 юли




Музейна Г алерия за Модерно Изкуство се слави с уникалната си селекция от световно признати творци на модерното изкуство, но през юли красивото място на Оборище се отдаде на спорт и приключения.

Днес е последния ден, в който фотографиите ще бъдат в Музея и ако не можеш в обедната почивка, препоръчваме с артистична компания в края на работния ден. След това вино в любимото място!

За изложбата в модерната галерия авторът е подбрал някои от най-колоритните и въздействащи по форма и цвят фотографии на морски обитатели, заснети в дълбините на различни морета и океани по света.

Изложбата на Михаил Заимов в софийската модерна галерия е третата му самостоятелна изява след изложбите му във Варна и Созопол.
 

More Events

Изложбите в София: светско монументално изкуство или 125 години от рождението на Дечко Узунов

Events преди 1 месец

Дечко Узунов и днес продължава да привлича вниманието на изследователите с многобройните си творчески проявления. Освен в областта на изящното изкуство той се изявява и в монументалното. Разработва редица проекти в различни направления, вкл. стенописи, мозайки и витражи.