Следва

Design във ViewSofia Shop! Откриваме с играчките на Little Owl

Скици на Valentino ще живеят в дигитален музей

Модното гуру Valentino представи новия си високотехнологичен архив, включващ скици на големия дизайнер, в...

All fashion преди 13 години

Модното гуру Valentino представи новия си високотехнологичен архив, включващ скици на големия дизайнер, в имението Chateau de Wideville във Фанция.

Джанкарло Джиаменти, основният бизнес партньор на Valentino, е съставил цялата колекция откакто Повелителят на Червеното се оттегли през 2008 г. Целта на Джиаменти е да направи от изложбата нещо повече от „восъчен музей”.

За бизнесмена, наследството на Valentino трябва да бъде „информативно и бликащо от живот”. Прав е, един ден това трябва се оцени от хората, да им се дава пример, да има на какво да се възхищават.

Архивът е на 45 години и включва повече от 200 скици на дизайнера от 1959 година, когато Валентино Гаравани отваря първото си ателие в Рим до 2008 г., когато е последната му колекция. Преди разбира се марката да продължи живота си в ръцете на Мария Грация Чиури и Пиер Паоло Пиколи.



Живот на скиците вдъхват високотехнологични екрани, докато оригиналните чертежи са разположени по дължина на 40-метровата галерия. Някои от идеите на Valentino са нарисувани върху скъсани листи или салфетки, но това естествено не пречи на таланта, които дизайнерът притежава.



Архивната изложба представя също и снимки на най-известните жени, облечени в модели на Valentino като някои от тях включват актрисата Елизабет Тейлър и бившата Първа дама на САЩ Жаклин Кенеди.
 

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.