Следва

"Ген"

Софийски потайности - ул. "Ген. Паренсов"

Какво ще кажете за разходка по една улица, намираща се съвсем в сърцето на големия град? Пряка на ул "6-ти септември", пресечна на...

Галерии преди 16 години

Пряка на ул "6-ти септември"<@SITE_URLstrong>, пресечна на "Шишман"<@SITE_URLstrong> и шумния бул "Васил Левски",<@SITE_URLstrong> завършваща чак на бул. "Евлоги Георгиев" <@SITE_URLstrong>е набелязаното тази седмица от нас местенце.

Като тръгнете от "6-ти септември"<@SITE_URLstrong> и вървите успоредно на градинката пред църквата „Свети Седмочисленици”<@SITE_URLstrong> няма как да не забележите на ъгъла с Шишман красивата сграда на Euroline<@SITE_URLstrong> България.





Ако работното ви място е наблизо или просто искате да изпиете чаша кафе и да си поръчате обяд в приятна обстановка, ресторант градина Luciano<@SITE_URLstrong> на номер 11<@SITE_URLstrong> е съвсем близо, точно по нашия маршрут.





Въпреки че не предлага много интересни места за посещение, улицата е оживено място, особено пълно с паркирали коли. Почти не може да се върви по тротоара, но пък удоволствието от разходката е възможно да се дължи точно на тази статичност, противоположна на непрекъснатия трафик от тълпи и превозни средства, с които се сблъскваме всяка сутрин.






Като пресечете "Шишман" <@SITE_URLstrong>и продължите нагоре в посока бул. "Васил Левски"<@SITE_URLstrong>, симпатичните рекламни табелки на Шивашки услуги<@SITE_URLstrong>  и на козметично студио „Надин”<@SITE_URLstrong> на номер 6, толкова много се различават от големите светещи надписи, че създават едно приятно, носталгично усещане за уют.


<@SITE_URLp>



 
Ако ви интересуват продажби на имоти и наеми в тази или друга част на София, на улицата, по която продължава разходката ни има две агенции, които могат да ви предложат добри оферти в зависимост от предпочитанията и възможностите ви - Орбита<@SITE_URLstrong> или Явлена<@SITE_URLstrong> на номер 24.





Малко културна справка за заинтересованите - на тази улица освен, че е живяла цигуларката Недялка Симеонова<@SITE_URLstrong>, както се забелязва от надписа на плочата върху къщата, тук е преминал животът на една от най-известните културни двойки в България - Блага Димитрова <@SITE_URLstrong>и Йордан Василев<@SITE_URLstrong>.
<@SITE_URLp>

More from View Sofia

More Галерии