Следва

От фитнес ставаме по-умни! Да, и то научно доказано!

Анасонлийка - Блажен миг от "Едно време"

Улиците са широки, а слънцето се разтапя някъде там, далеч зад хоризонта. Старите, нажежени павета се къпят в последните златни лъчи и сякаш постелят пътя към някое непознато и вълшебно място...

Food преди 13 години

Улиците са широки, а слънцето се разтапя някъде там, далеч зад хоризонта.

Старите, нажежени павета се къпят в последните златни лъчи и сякаш постилат пътя към някое непознато и вълшебно място.

Тя върви уверено, гонейки залеза край малките софийски потайности. Закътани улички и викториянски фрески, червени керемиди и пусти тротоари- те са нейните спътници във вечерта.


Само в града тя се чувства спокойна, само по малките улици тя усеща духа на своето минало, пропрявайки си път към мястото, към което се връщат мислите й.

Там се таи топлината, там стените са пропити с история и страст. Тя прекрачва прага на дома и се отправя към градината. На масата блести чаша анасонов елексир.

 

Тя отпива. Вкусът й напомня за това, което предстои.


Скоро на вратата ще се позвъни. Тя ще му отвори, за да го допусне във вълшебния си свят, за да се насладят заедно на това анасоново блаженство в бутилка и този момент.

Защото красивите неща трябва да се споделят.
И макар да не можем да върнем времето назад, ние можем да си спомним за него и традициите.

И ето, вече ги дели само миг, а ги събира една ледена, уханна глътка.










Историята на една добра компания в лицето на чаша Анасонлийка "Едно време" екипът на ViewSofia засне в градината на ресторант "Дойран 1" ( кв. Бели Брези, ул. "Дойран" 1, тел. 0889 628 774).
 

More from View Sofia

More Food