Следва

Сезона на черешите

Стела Макартни и Adidas създават модна линия за Олимпиадата през 2012-та

Световното по футбол вече приключи, но Олимпиадата в Лондон тепърва предстои! Именно затова творческият...

All fashion преди 13 години

Световното по футбол вече приключи, но Олимпиадата в Лондон тепърва предстои! Именно затова творческият директор на Adidas за британския олимпийски отбор избра Стела Макартни като дизайнер на спортната екипировка.

Британската модна дизайнерка, която очаква четвъртото си дете през есента, ще работи за Adidas в създаването на екипите както на олимпийския отбор, така и на параолимпийските състезатели за Олимпиадата в Лондон 2012.

„Аз съм изключително доволна от възможността да бъда творчески директор на Великобританския отбор, която се случва веднъж в живота. Още повече, че домакините на Олимпиадата ще бъдем именно ние”, сподели радостта си Стела.

Вече създала спортна линия за марката преди 5 години (Adidas by Stella McCartney), прочутата дизайнерка ще създаде и фен колекция, която тръгва по бутиците от есента.

Това е първият случай, в който Стела ще работи върху облекло за Олимпийски игри.

„Adidas събира заедно най-добрите британски атлети с най-добрата британска дизайнерка и ние сме изключително щастливи, че ще работим именно със Стела. Това ще бъде уникалното преливане на мода и спорт. За нас е чест и привилегия, че именно по този начин заздравяваме връзката си със Стела”, изразиха възхищението си от маркетинговия отдел на Adidas.
 

More All fashion