Следва

Electo Treats vs Rock'N'Roll sweets @ Culture beat

Топ 10 на най-блудкавите парчета в бг музиката

Като цяло българската поп музика е оставила някои малко, но качествени продукции на страната ни. Факт е обаче, че парчетата...

Music преди 13 години

Като цяло българската поп музика е оставила малко, но качествени продукции на страната ни. Факт е обаче, че парчетата, които се набиват в главата ти с прочувствения си текст, запомняща се мелодия или комбинация от двете никак не са малко.

Без да искаме да умаловажаваме ни най-малко музикалното ни богатство, съставихме кратък списък с бг парчета, които според нас безспорно остават в историята. Историята на най-блудкавите, непоносимо романтични и банални песни на всички времена, които въпреки всичко са били и още са златни хитове, познати на всички.


Графа – Давам всичко за теб

 



Мили мъже, ако някога давате всичко за сърцето на любимата си, а в живота й има друг, тъжният дъжд, запустелите улици и "утрото в нейните очи" няма да оправят нещата. Само да си знаете.


Нети – Луната спи





Просто сме сигурни, че ако Луната някога заспи, никой няма да краде птици и да рисува очи, нито пък витрина ще гори. Нищо против абстрактното изкуство, просто този текст, в комбинация с отровно зелени нюанси ни идва в повече.


Миро – Ангел си ти





Като цяло имиджът на Миро не ни е любим. Трудно възприемаме какво ни казва/пее когато лицето му е ретуширано до неузнаваемост. Иначе в "Ангел си ти" се пее за деца, за ключове, за справедливост, за любов. Всичко хубаво, но поставя рекорд за най-много натрупани клишета в един текст.


Каффе – Лорейн






Още един представител на страната ни за Евровизия. Орлин ни е любимец. Безумно чаровен е, спор няма, но да пее "Лорейн ин дъ рейн, агейн енд агейн" просто е малко комично.


Лилана – Sound of Goodbye




Любимата ни поп прима на българската сцена няма как да не присъства. Още с началните акорди "Sound of Goodbye" подсказва, че ще се плаче. В комбинация с тъжен поглед, малко невинно момиченце и припев "I don’t wanna be alone", картинката е пълна. Иначе Лилана е гола в клипа, за повече драматичност, нали..


ФСБ – След 10 години






Добре, всички сме го припявали на абитуриентския си бал със сълзи на очи. Вероятно и на някое друго караоке в сряда вечер. Това всъщност е и причината парчето да попадне тук – едва ли има по-дъвкано бг парче.


Веселин Маринов – Горчиво вино
 




Добре де, има. Колкото и да не разбираме как, Веско Маринов съумява да пълни цели зали с почитатели, за което получава пълните ни адмирации. За съдържанието на текстовете му, забележителния му пърформанс и визия, просто няма как да не възкликнем "Внимание, клише!".

 


Стоян Михалев и Виктор – От както ти





Като започнем от къдриците на Стоян, минем през компютърно-синтезирания му глас и стигнем до сърцераздирателния текст, можем да заключим, че "Откакто ти" е точно, ама точно за тази класация.


Нели Рангелова – Бум






"Да има бум-бум-бум, да има много шум" примесено с ориенталски ритми и съмнителен стайлинг, ни кара да се чудим естрада ли е, фолк ли е. Едно е сигурно – много е банално и крайно неподходящо.


Д2 – 100 години






Не сме сигурни, че разбираме смисъла и посланието на текста. Първо има вода на лице, после лице на водата, накрая и река със златен пясък. Едно е ясно – разводнената банална картинка е над допустимото.
 

More Music