Следва

Да плениш мъжа от раз

Пет от пет гласа за Вяра Анкова - новият директор на БНТ

И новият директор на БНТ за следващите 3 години след двумандатното заемане на поста от Уляна Пръмова, е журналистката Вяра Анкова. Факт...

Лица преди 13 години

"С най-голям авторитет за поста от седмината, разбира се, е Вяра Анкова, и се очаква на 15 юли точно тя да заеме шефското място в БНТ." - прогнозира ViewSofia преди две седмици.


И новият директор на БНТ за следващите 3 години след двумандатното заемане на поста от Уляна Пръмова, е журналистката Вяра Анкова. Факт – пет от петте гласа на членове на СЕМ (Съвета за електронни медии) са за нея. Както и прогнозирахме.

Тя беше избрана единодушно с пет гласа от петимата членове на Съвета за електронни медии и заема мястото на Уляна Пръмова, предаде БТА.

44-годишният настоящ вече директор на националната телевизия застава на поста с приемането на оставките на всички, които заемат мениджърски позиции в БНТ. Вяра Анкова познава добре телевизията - през 1991 г. започва работа в БНТ в редакция "Обмен за чужбина"; след това като репортер, редактор в дълъг период от нейната кариера. Свързваме я с новините в сутрешния блок "Добро утро" с Александър Авджиев като едни от първите водещи. От 1994 г. е водеща на централната емисия новини "По света и у нас", кореспондент в Атина и отново обратно като директор на Дирекция "Информация". Цялата журналистическа практика на г-жа Анкова е свързана с БНТ. Целта й на сегашния пост е да възроди духа на телевизията и да разнообрази програмата й.

Очакваме с нетърпение резултатите.
А на г-жа Анкова, Честито!

Интервю с Уляна Пръмова в последните дни от заемането на длъжността Директор на БНТ чети тук>>
 

More Лица