Следва

Гениалните прости неща - Риба в морска сол

Десерти на пиедестал

Представете си десерт, приготвен с отлична сметана, разбърквана и „глезена” в продължение на близо 30 часа. Наистина, изключителният...

Стил преди 16 години
Представете си десерт, приготвен с отлична сметана, разбърквана и „глезена” в продължение на близо 30 часа.

Наистина, изключителният шоколадов мус<@SITE_URLstrong> в Дойран 1<@SITE_URLstrong> заслужава кулинарната десятка.





Първото, което прави впечатление при вкусването на този шедьовър е, че той няма абсолютно нищо общо с нещото, припознавано у нас като шоколадов мус<@SITE_URLstrong>. Сигурно свързвате този десерт с една гигантска маса в кафяво, разлята в грамадни чаши и с нещо като шуплест капак отгоре.

Всъщност истинският мус<@SITE_URLstrong> от шоколад мирише на шоколад, има вкус на шоколад(много лекичко горчив) и се приготвя бавно, търпеливо и с много майсторлък. Това не е масов десерт, а наслада за ценители. Същият десерт може да се вкуси в луксозен ресторант на Женевското езеро, само дето е малко по-далеч.

Ако пък, седейки в ресторант Дойран<@SITE_URLstrong>, разсъждавате защо, след отличните миди<@SITE_URLa> в сос от бяло вино, кремът Брюле<@SITE_URLstrong>, който си поръчахте, се бави повече от 5 минути, при поднасянето му ще разберете защо е така.

Готин сервитьор с елегантни джинси, искряща бяла риза и дълга почти до земята престилка поставя пред вас изящна малка чашка, пълна с удивително ароматна и вкусна бледожълта гладка маса с адски фина карамелена коричка отгоре. Истината е, че в София няма такова брюле. Трябва да се опита, няма друг начин.







Ако пък сте наясно, че още вдругиден пътувате за морето и всеки сладък риск е неоправдан, вземете порция подбрани плодове<@SITE_URLstrong>. Не са мус, не са и брюле, но са подредени и поднесени с толкова вкус и разбиране, че, странно защо, после помниш дълго живия натюрморт.

А, и седнете в градината. Ще ви прегърне ...

More from View Sofia

More Стил