Следва

Lunchtime Shopping: Летни разпродажби

Задължително-пожелателен есенен гардероб за напреднали

Юли е. Лято. Жега. Пек. Словом и цифром до есенното време остават 60 дни. Достатъчно, за да събереш сили и тен за нови житейски достижения от септември нататък. И недостатъчни...

Fashion преди 13 години

Юли е. Лято. Жега. Пек. Словом и цифром до есенното време остават 60 дни.

Достатъчно, за да събереш сили и тен за нови житейски достижения от септември нататък. И недостатъчни, за да се любуваш на слънцето, морето и дългите вечери, но това никога не стига, тъй или инак.

В тези 60 дни обаче имаш едно приятно, сладко, необходимо и егоцентрично задължение – да изясниш визията за есенния си гардероб.

В сезона, който следва, това не е сложно. Опираме са на 3 основни пункта, отгоре надолу, напълно достатъчни за шик-облика на всяко градско момиче.

Ето ги в посочения ред!

1. Сако.



Думата е една, разновидностите са поне 8, но нишката, която свързва този избор с висшата естетика е следната: памучно, плътно сако, по възможност в меко черно или тъмносиньо, със златни или сребърни копчета и перфектна кройка. Морската тема присъства, настроението е по средата между секси и авантюристично. Emilio Pucci и Jean Paul Gaultier накиприха моделите си в перфектни блейзъри с кройка на смокинг, Chanel и Rag&Bone доразвиха темата и добавиха хералдически знаци по тъмните, аристократични сака от колекциите си. Подобна дреха е в брилянтни отношения с бежови панталони с мъжка кройка и чифт обувки „Оксфорд”, но поради универсалния си характер е също толкова добра за джинсите, без значение от нюанса, клинът, в комбинация с боти, както и мини-роклята и чантата плик в комплект.

В София - Mango, Zara, Max&Co, Max Mara, Penny Black

2. Панталон.



Тук думата е отново една, не, две са – висока талия! Да, онези неудобни, изсулени ниски талии, за добро или зло, остават в миналото. Високо горе в кръста, панталоните за есента ни са много добре скроени, тук не бива да има никакъв компромис. По-добре един чифт, брилянтен, отколкото 5, с ниско качество. Също така е много дълъг, така, щото покрива поне половината от поне 8-сантиметровия ток. И съответно следва крака, но съвсем допуситмо се разширява надолу /чарлстонът ще е доста модерен след септември/ или пък се стеснява, но не до скини внушение, а деликатно, като цигара. Високо, високо, високо, казаха и Michael Kors, Donna Karan и Stella McCartney и това е много хубаво. Такъв тип силует издължава фигурата и специално краката, подчертава изящно задните части и прави така, че да не можеш да сбъркаш с него, кройката е подходяща за всеки случай от сутрин до вечер.

В София - Max&Co, Mango, Zara

3. Мокасини.



Един чифт е напълно достатъчен. Кейт Мос и Алекса Чънг ги превърнаха в своя запазена марка. Същото може да се случи и с всяка от нас – модерните градски жителки на стара София, защото са удобни, защото са универсални и защото са много модерни. Пак и отново. Препоръчваме най-класическия възможен вариант, в мек велур или кожа, с гъвкава до невъзможност подметка и с връзчици отпред – истинска класика в жанра.

В София - Salamander, Geox, Tommy Hilfiger

More Fashion