Следва

По течението на Тери Ричардсън. Новите култови кадри за Sisley

By Malene Birger. Един скандинавски лейбъл, който покорява света с мания към женствеността

В последните няколко години скандинавската мода прави истинска революция на големите подиуми и това съвсем...

All fashion преди 13 години

В последните няколко години скандинавската мода прави истинска революция на големите подиуми и това съвсем не е изненадващо.

Малене Биргер е родена в Дания и със своята модна къща By Malene Birger само за 7 години покорява най-престижните модни форуми по целия свят.

Помниш онази прелестна дизайнерска тениска с този етикет, която във Vintage категорията на ViewSofia Shop предизвика истинска борба от желаещи да я притежават, нали.

Е, това е тя. Самата Малене Биргер.

През 1989 Малене завършва моден дизайн в престижното Датско училище по дизайн и мигновено започва своята впечатляваща кариера.

В периода от 1989 до 1996 тя е дизайнер за Jackspot и главен дизайнер на дамската линия на Marc O’Polo в Стокхолм, Швеция. По-късно тя основава първата си компания, Day Birger et Mikkelsen и печели Дастската награда за дизайн. Повтаря същия успех и през 2004-та.



През 2003 г. се ражда By Malene Birger A/S, която за кратко време се доказва като една от най-проспериращите модни къщи в света. Малене Биргер е художественият директор, създателят, сърцето и мозъкът зад By Malene Birger A/S.



Нейната уникална естетика вече има своето място в света на модата и всичко, което тя твори, е отражение на нейния личен подход към елегантността.

Амбициата зад By Malene Birger A/S е да развие специфичната моднa вселена, която Малене създава чрез своя изтънчен стил.



Днес, само седем години след създаването си, марката е предлагана по целия свят. С екип от над 80 човека и продажби в 42 страни, By Malene Birger A/S е несъмнено една международна модна компания с традиции.

Личният почерк на Малене Биргер се крие в елегантността и женствеността на нейните творби. Колекциите са изключително практични без това да е за сметка на стила и изискаността на дрехите. Днес, By Malene Birger A/S е цялостна марка, която предлага обувки, аксесоари и бижута.

Светът на Малене Биргер се опира не четири основни ценности: мания – креативност – отговорност – ефективност.

Те са корените на уникалния начин на мислене и работа на компанията и са определени още с основаването й.

Модната къща е базирана на лоялността и любовта към продукта и към хората, които допринасят към съществуването и създаването й.

Тези ценности са атестат за неповторимата личност на самата Малене Биргер.

През 2004 г тя е избрана за Посланик на UNICEF Дания.

Всеки сезон тя създава специална фланелка, приходите от която тя дарява за подобряването на живота на децата в неравностойно положение по целия свят. 
 

More All fashion