Следва

Double Trouble - Дар от природата

Софийски потайности - "Аксаков"

Мотто. "Аксаков" 18. 14 ч. Жега, разбира се. След един адски освежаващ Аfter Lunch, в който за 3.50 лв накуп са събрани...

All About Life преди 16 години

Мотто. "Аксаков" 18. 14 ч. Жега, разбира се.
След един адски освежаващ Аfter Lunch, в който за 3.50 лв накуп са събрани фреш портокал и лимон и сок ананас, и изобщо всичко необходимо, за да се почувстваш малко по-жив, разговорът заминава отново към морето...







За да стигнeм до After Lunch-а, обикновено тръгваме по Аксаков откъм Васил Левски и винаги с обещанието, че няма да влизаме във всеки възможен бутик, докато не срещнем първия:







„Рошавата гарга” има именит, талантлив съдържател и завиден набор от добри етикети. Традиционалисти и хора без въображение не се допускат в бутика.
"Рошавата гарга" основана през 1991 г. от Албена Александрова - главен дизайнер и собственик и през Ноември тази година ще стане на цели 16 години.
От 1998 г. "Рошавата гарга" е представител на Yves Saint Laurent, след което и на френските стилисти Sonia Rykiel, Cacharel, Nina Ricci, Castelbajac и др. В началото на 2002 година е създадена и Къща за висша мода Албена Александрова. Целта й е представяне на HAUTE COUTURE у нас. Тя стартира с Hanae Mori и Jean-Louis Sсherrer.
Рошавата гарга е на Аксаков 15 и на: http://www.art.bg/rogarga/






Книжарница "Петър Берон" на ъгъла с "Шишман" винаги ни намира по нещо непрочетено, интригуващо сред безбройните си заглавия. Излизаме доволни.







Има ли на софийските улици магазин за мъниста, дребни украшения или vintage находки, ние сме там. Ето пак – "Умбопо" е магазин за свещи и мъниста и прилича много на "Punto" или "Дар за горене", или "Инке-тинке". Сладкото в shopping-а по тези магазини е в разнообразието и въображението.
Пример : Купувате блуза с дълги ръкави и изчистена кройка от магазин secondhand, за предпочитане в един цвят. Изрязвате дълбоко деколте на гърба и пришивате няколко ярки мъниста или голямо цвете на рамото и готово. Уникат. 
Повече за "Умбопо'' на Аксаков 30 и на http://www.umbopo.com/







Със стократно по-голямо съвършенство и традиции се случват нещата в "Esquere". Бутикът е на "Аксаков" 22 от година и предлага редица висококачествени марки.






Отново в Мотто. Тук определено е прекрасно независимо дали ще хапнеш или ще се отдадеш на освежаващи коктейли. Проверено!
Мотто е на Аксаков 18 и на http://motto-bg.com/

More from View Sofia

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: Денят на Земята е 22 април

All About Life преди 18 часа

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Tanqueray с нов продукт в България

All About Life преди 3 дни

Световноизвестната марка джин Tanqueray пуска нов продукт на българския пазар. Продуктът е изненада за мнозина, тъй като е безалкохолната алтернатива на Tanqueray London Dry и е създаден за безалкохолни коктейли със същия, неустоим вкус. Идеята на бранда е, че всеки може да се наслади на Tanqueray 0.0 без да прави компромис с вкуса.

Може ли чешмяната вода да съсипе кожата и косата ни

All About Life преди 1 седмица

В обществото битува схващането, че някои видове чешмяна вода могат да повлияят негативно на кожата и косата ни, но преди да навлезем в дълбочината на въпроса, нека първо се попитаме къде се корени проблемът.