Следва

SOLAR Summer Festival или там, където задължително трябва да се забавляваш

Кейти Холмс в римейк на хорър от 70-те. Но ще я гледаме догодина

Древни същества и мрачни нюанси в стил дел Торо провокират страховете ни в следващия филм на знаменития...

Movies & TV преди 13 години

Древни същества и мрачни нюанси в стил дел Торо провокират страховете ни в следващия филм на знаменития продуцент „Не се плаши от тъмното”.

В римейка на хорър продукцията от 70-те, носеща същото име, участват прелестната Кейти Холмс („Кръгът на Доусън”, „Дарбата”) и познатият ни от „Войната е опиат” Гай Пиърс, а главното актьорско дуо се допълва от 11 годишната Бейли Медисън.

Историята се завърта около реставрираната от Алекс (Гай Пиърс) и Ким (Кейти Холмс) къща от 19-ти век, която изобщо не се оказва това, за което двамата са мечтали. През лятото на гости в Род Айлънд идва дъщерята на Алекс - Сали (Бейли Медисън). Самотна и затворена в себе си, Сали Хърст започва да проучва какви тайни крие новият й дом, без дори да подозира какво я очаква.

Изследвайки огромната къща, момичето попада на тайно подземие останало непокътнато от времето на мистериозната смърт на строителя на къщата преди повече от век. Сали несъзнателно освобождава древни същества обитаващи мрака, които искат да я завлекат със себе си в тайните дълбини на къщата. Момичето трябва да убеди Алекс и Ким, че това, което се случва не е нейна фантазия, преди злото криещо се в мрака да ги погълне.

Режисьор на продукцията е Трой Никси, а сценаристи са блестящите Гилермо дел Торо и Матю Робинс. Дел Торо разказа пред журналисти, че филмът е трябвало да бъде с рейтинг PG-13 (без наличие на груб език и много кръв), но въпреки всички усилия на екипа от Асоциацията Защитаваща Интересите на Киноиндустрията (MPAA) са убедени, че той трябва да бъде с рейтинг R, което ще рече, че лица под 17 години не могат да гледат лентата без придружител.

Премиерата на филма „Не се плаши от тъмното” в България е на 21 януари 2011г., а до тогава всички новини около филма можете да проследите във Фейсбук страницата на Форум Филм България.

 

More Movies & TV