Следва

Седмицата на модата в Милано цели седем дни през септември

Моден мост между София и Лондон на НДК

Beefeater направи моден мост между София и Лондон с арт фотосесия на двадесет и две емблематични локации в...

All fashion преди 13 години

Beefeater направи моден мост между София и Лондон с арт фотосесия на двадесет и две емблематични локации в столицата.

Специално за дрехите от колекциите на културната програма London Dress Code екипът превърна в снимачна площадка Руската църква, градинката на НДК, фонтаните пред Народния театър, площад Славейков, Ротондата, Витошка и други места, уловени в арт изложбата на моста на НДК.

В нея са представени 60 оригинални фотоса, реализирани от студио МЕМ. Арт директор на фотосесията и куратор на изложбата е Ива Шатц, а в ролята на не професионални модели влизат 6 момичета и 2 момчета. London Dress Code можете да разгледате на моста на НДК до 15 август.

„Работата извън студио е много по-трудна, но същевременно предизвикателна, неочаквана и забавна. Случайните минувачи се въвличат в процеса на снимане с настроението, което създават, проявявайки интерес.


Колекция Swinging 60's

Предизвикателство за мен лично бе и съчетаването на специфичните модели със съвременната среда и запазването на техния дух като стилистика, грим и аксесоари и като цяло историята на всеки кадър, извън контекста на създаването на дрехите”, споделя Ива Шатц след снимките.


Колекция Glam Punk 70's

London Dress Code е идеен проект на Beefeater Gin, вдъхновен от модата и музиката на Лондон от 60-те години до днес. Целта му е да развива млади български таланти в областта на модния дизайн. Изложбата представя едно модно пътешествие в стилистиката на лондонската култура от 60-те, 70-те и 80-те години на ХХ век – Swinging 60s, Glam Rock & Punk 70s, New Romantic 80s.

Моделите са създадени от студенти от специалност “Мода“ на Националната художествена академия, които под ръководството на Ива Шатц претворяват лондонските модните тенденции в съответното десетилетие.


New Romantic 80's

Изложбата се реализира със съдействието на Община София и е заснета в неповторимата градска среда на столицата.

Работата по проекта отнема два снимачни дни по 15 часа, в които са запечатани и жега, и дъжд, и прохладата на вечерна София.

Със сигурност кадрите ще ви накарат да се замислите над модата в градска среда и да усетите лондонския дух в София.
 

More All fashion