Следва

Марио Тестино издава уникален бук на Кейт Мос

Влогър срещу Блогър. Ожесточената борба за надмощие в интернет

И да не знаете сте напълно оправдани, защото явлението е сравнително ново, но от друга страна, ако сте блог фен...

All fashion преди 13 години

Знаете ли кои са влогъри?

И да не знаете сте напълно оправдани, защото явлението е сравнително ново, но от друга страна, ако сте блог фен би трябвало да сте го очаквали, защото то е естествената логическа еволюция на блогърството.

Влогърите са най-често тийнейджъри, които пълнят многобройни торби с модни и козметични покупки по моловете, после се прибират и пускат видео в youtube.com, обяснявайки за това, което са купили.

И... в общи линии това е всичко. Но тази проста концепция постепенно завладява Америка.

Видеата си приличат едно с друго до толкова, че е достатъчно да изгледате един 9-минутен запис на AllthatGlitters21 или Juicystar07, озаглавен „What’s In My Beach Bag” или „A Pink and Gold Valentines Day Makeup Tutorial” („Какво има в плажната ми чанта” или „Урок по грим за Св. Валентин в розово и златно”), за да станете спец отностно същността и разновидностите на haul-видеата, както вече са известни ( haul – влача от англ. ез.).











Въпреки елементарното си съдържание и речник на авторките им, състоящ се предимно от думи като сладко, фантастично, чудесно, прекрасно, страхотно и розово, тези видеа получават стотици хиляди гледания още в деня на пускането си и генерират много приходи от реклама за сайта.

Освен чисто нарцистичния елемент в правенето на haul videos, тук идва и друга примамлива причина – изненада, изненада! – печеленето на пари и известност!

Някои haul-ари имат множество последователи и делят приходи с youtube от реклама.

На други дори им се плаща да качват нови записи. Много марки изпращат подаръци на тийнейджърите и очакват добри отзиви в замяна. И ги получават, разбира се.

В общи линии видеата подлагат на зашеметяващи хвалебствия всеки разглеждан продукт, което е добре за марката, но не е особено полезно за зрителя.

Тук обаче се намесва обратната връзка, която съществува в блогърството/влогърството – коментарите, които се натрупват след всеки пост всъщност са доста адекватни и полезни, откъдето марките могат да получават както реклама, така и конструктивна критика.

Интересно нововъведение е това, че някои козметични марки вече използвт този тип видеа в собствените си сайтове. L'Oreal Paris има свой Beauty Confidential клуб, който позкава видеа на членовете му, оценяващи мостри на продукти през своите уеб камери.

Като цяло тийн влогърите са новата таргет група на козметичните марки – Maybelline пуска нова по-достъпна линия за гримове в Европа, MAC пък взимат под крилото си млади надежди в гримьорството, прочули се точно чрез haul-видеа.

А самите автори, най-често авторки, са истинска звездна сензация в Америка.

Момичета напускат училище, за да обикалят по моловете целодневно и да насмогват с очакванията на феновете си за нови и нови рецензии!

Две от най-известните влогърки Elle и Blair Fowler (сестри, съответно на 21 и 16 години) събраха тълпа от стотици души в мол в Ню Йорк, след като предварително бяха обявили, че ще пазаруват там.

Те са млади и красиви, а вече и известни, канят ги в Good Morning America, пишат за тях в списания, а от тях се изисква само да пазаруват и да се снимат.

Те са тийнейджърската американска мечта и няма да се очудим ако скоро изместят блогърите от предните редове на модните седмици.

Ще ги видим на кой ред точно ще стоят по време на модните фиести.
 

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.