Следва

Не си го причинявай! Топ летни преживявания, които да избегнеш на всяка цена

Тотобогаташът не се появил за милионите. Парите му се връщат в Българския спортен тотализатор

Тотомилионерът не се появил и днес, предаде репортер на Информационна агенция КРОСС. Днес в 17 часа изтече...

All About Life преди 13 години

Тотомилионерът не се появил и днес, предаде репортер на Информационна агенция КРОСС. Днес в 17 часа изтече срокът за получаване на огромния джакпот от 6 575 225 лева, който бе спечелен през месец юни.

50% от най-големият джакпот се връщат в играта, другите 50% отиват в държавата. Това заяви председателят на Управителния съвет на Спортния тотализатор Иво Тонев.

Очаква се предложението 50% да се върнат в играта да бъде обсъдено Комисията по хазарта и Министерски съвет.

Парите ще постъпят в тотализатора на три пъти по 1 милион. Тонев заяви, че фишът е единичен и е пуснат в Ловеч, но нямат информация за подателя му. „Към днешна дата тотализаторът е на печалба и работи много добре, имаме нужда от тези пари, разбира се, но в крайна сметка най-важното нещо за нас за хората", каза Тонев.

Той обясни, че до 1 март 2011 година министърът на спорта Свилен Нейков ще трябва да реши какво да прави с 50-те %, които отиват в държавата в лицето на Министерство на спорта. Тонев обясни, че имало и друг случай през 2005 година на неприбрана печалба от 487 000 лева.

Тонев съобщи за подобен случай във Великобритания тази година, когато печелившият от тото не си е прибрал печалбата в размер на 3 600 000 паунда. По думите в такива случаи в чужбина парите се използват за благотворителност. Тонев обясни, че основната кауза, за която работи Българският спортен тотализатор е спортът.

„Аз си мисля, че точно с това наше решение показахме, че няма машинации", коментира Тонев съмненията за машинации.
 

More from View Sofia

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 6 дни

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 5 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 5 дни

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.