Следва

Цялото Господарско войнство ще почива във венецианска вила

Не си го причинявай! Топ летни преживявания, които да избегнеш на всяка цена

Недей, недей, недей го прави, да не съжаляваш после....

All About Life преди 13 години

Недей, недей, недей го прави, да не съжаляваш после.

Няколкото твърде неприятни неща, които могат да ти се случат до края на лятото, но които можеш да избегнеш, ако си умен. Списък на препатили!

1. Да отседнеш Ол инклузив в КК "Албена".

Българинът е доказал, че не умее да посреща, глези и впечатлява приятно туристи, имали неблагоразумието да си платят предварително.

Мръсотия, миризма на стол, отвратителен сервиз, намръщени сервитьори и камериерки, априори лишени от бакшиш, усещане за комфорт "ала градски транспорт в София в час пик" на плажа заради стремежа да се подредят 200 чадъра на площ за 100 и прочие факти са истинско унижение на човешкото достойнство и човек наистина не бива да си ги причинява.

Освен ако не е предварително принуден със сила или заплахи. В този иначе приятен български курорт никога не е било по-лошо положението. Жалко, много, много жалко.

2. Да се опиташ да свършиш каквато и да е работа с държавни институции, учреждения или служби в топлите дни на август.



Ти просто пречиш, не те е срам да се сетиш точно сега, какъв ти е проблемът, че преди месец не се сети, ами сега. Укорни погледи, процедени приз зъби реплики "Вие за к’во сте" и прочие могат да доведат иначе гениалното ти хрумване да си свършиш този тип досадна работа докато другите са в отпуск до пълен крах.

3. Да си купиш списание 2 или 3 в едно, може с чанта, несесер, огърлица, лак за нокти или поне превръзка в най-горещия и заспал месец от всички.



Първо, нещото, което се явява "подарък" категорично и напълно сигурно ти е най-малкото ненужно.

Второ, да гледаш свръх фотошопираните лица на този и онзи, набеден за знаменитост в добрата ни стара родина, и то срещу например 7 лева, си е абсолютно демоде и напълно излишно.

Информацията вътре обикновено достига до теб, в качеството ти на драг читател,с 2 до 4 месеца по-късно, откогато е била актуална, ако въобще касае някого и съдържа заглавия от типа Фолк певицата Магда: Красьо е всичко, което търся! или „Гинекологът ми направи ректален преглед? Ъ-ъ-ъ?!“. Ъ-ъ-ъ-ъъъъъ, не е нужно да си го причиняваме, нали?

Времената са други, дето се казва, ако ти се чете, издателствата се надпреварват с наистина класна литература.

4. Да идеш на концерт на Веселин Маринов, Кичка Бодурова или на когото и да е от чалга гилдията в провинцията.



Вехто, компромисно и демоде преживяване, което спокойно се прескача без угризения.

Нашите уважения към творците, но за Бога, нещата не се правят така в света от години. Даже в Русия. Филип Киркоров дори е по-добрата идея, все пак той е мега звезда, модерен е и е яхнал безукорно вълната на деня, така че, евала за размаха, нищо, че кича е тотален. При нашите е само кич, размах - не е наличен.

5. Да хванеш шосето и право в Гърция.



Не че не е прекрасно у съседите, напротив. Дори само нощният живот, октоподът и морският въздух стигат да се почувстваш щастлив.

Но не точно сега, не в този момент. Хората се напатиха, изнервиха и респективно се вдигнаха на разни бунтове, въстания и стачки, не се знае освен бензин, какво друго няма да има там в следващите седмици. Не се прави на герой, не рискувай, всяко чудо за три дни, и това ще отмине.

А и Икеа-та скоро ще се мултиплицира у нас, Бойко нали ряза лента.

6. Да ходиш по моловета на шопинг или за друго.



Ясно защо, вътре вече нищо интересно не е останало, за есенно пазаруване емоционално е рано, а да се вкараш на кино или ресторант в сградата на модерен шопинг център в хубавия летен здрач си е направо гадно.

7. Да се окажеш редовен зрител на Вито, милия, Саръиванов в сутрешния блок на Нова ТВ.



Нелепото му присъствие дразни ужасно, сравнението с одухотворения, макар и леко рисков Милен Цветков е тотално в полза но последния, и дори прибраното и симпатично присъствие от понеделник на Ели Гигова като ко-водеща не намалява ужаса.

Не, не е добра лятна практика, със сигурност.

Сигурно има и други кофти неща, които в 2-та месеца, откакто лятото ни мори в талази от топъл или дъждовен въздух, са те накарали да се замислиш, че би било по-готино и по-европейски без тях.

Кои са те в твоята класация, кажи си, пощади ни и ти със съвет.
 

More from View Sofia

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 6 дни

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 5 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 5 дни

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.