Следва

Кратко лято

Правилата на… плажната чанта

 Всички знаем, че чантата не е просто плажен аксесоар, като очилата например, но е може би най-важният елемент...

Fashion преди 13 години

Всички знаем, че чантата не е просто плажен аксесоар, като очилата например, но е може би най-важният елемент от плажното оборудване след банския и слънцезащитния продукт.

Тя е нещо като дамската ти чанта на ваканция, т.е. буквално ще пренесе на гърба ти цялата почивка.

Както при всяко друго опаковане и тук си има правила, които не е добре да пренебрегваш.

Първо, задължително съобрази избора на чанта с обема, който имаш намерението да запълниш.

Помисли дали ще носиш само своя багаж или и този на гаджето, или пък ако си с деца на море, тогава успех и нека плажната чанта и Посейдон бъдат с теб.

Ако си сама, примерно на почивка с приятелки, спокойно избери малка, кокетна сламена чанта. Изборът на такива е голям, като цената им се разполага в диаметъра около 30-40 лева.


Combo Brand 39.90 лева, Modabar 41.93 лева


Тези два модела биха ти свършили идеална работа. Имат малък джоб, в който да пуснеш монети, ключа за хотелската си стая и фибите за коса например. Разполагаш и с достатъчно място за плажна кърпа, лосион, списание, портмоне, телефон и iPod-a си.

Общо взето това са най-важните съставки за прекрасен ден на плажа.

Ако си от хората, които биха завели цялата покъщнина до морето, то в такива скромни размери няма да се побереш. Трябва ти място и за кърпата за тяло, кърпата за коса, голям несесер с декоративна козметика и продукти предпазващи от слънце, както и такива за след изгаряне.

Имаш списания, поне две – едно клюкарско и едно, което всъщност става за четене - плюс книга, ако се окажат скучни. Няма да пропуснеш и резервната рокля, лаптопа и т.н. Естествено, че в този случай избора ти ще се спре на най-голямата възможна.


Modabar 76.30 лева

Същото правило важи и ако опаковаш за семейството си. Но тук вместо резервна рокля си представяме неща, като дрешки за децата, кофички и лопатки, топки и всякакви надуваеми играчки да се подават от препълнената кошница. Естествено и домашно приготвени сандвичи и плодове.


Сombo Brand 28 лева

Ето тази малка на пръв поглед чанта би побрала и палатка, ако решиш, наистина. Представяме си я пълна освен с основните неща и с бутилка бира и няколко пакета чипс наметната на женско рамо, а в другия край на ръката влюбено се е настанил висок стегнат красавец със сърф под ръка. Идилия…

Ако пък представите ти за багаж се намират някъде по средата между само най-необходимото и абсолютно всичко, тогава ето така трябва да изглежда чантата ти:


Pepe Jeans 25 лева, United Colors of Benetton 40 лева

Не много голяма, но и не много малка, за да побере точно колкото трябва и да остане място. За максимална функционалност можеш да избереш и компактен модел, който се сгъва и разгъва само тогава, когато е необходим:


Golden Point (Солунска 12) 27 лева.

 
И запомни: Твоята плажна чанта има още едно призвание - да ти служи вярно във всяко твое спа и турсистическо начинание за напред!

More Fashion