Следва

На есен с песен: Дълги поли, кожа с косъм, злато и елементи от 50-те са основата на тенденциите през есента

Петте неща, които харесахме в модата през изминалата седмица

Ретро излъчване, красиви дрехи, меки и топли тонове, уловени прекрасно от Nicole Bentley и 10 от 10 за Catherine от нас...

All fashion преди 13 години

Catherine McNeil, снимана от Nicole Bentley за Vogue Australia

Изглежда, че покровителството на Catherine над септемврийския брой на Vogue Australia ще излезе изключително успешно. И точно в духа на тенденциите за зимата, “Fine romance” e втората фотосесия на австралийския модел в броя, изпълнена с полъха на 50-те и 60-те. Ретро излъчване, красиви дрехи, меки и топли тонове, уловени прекрасно от Nicole Bentley и 10 от 10 за Catherine от нас.

Тройна корица за тридесетия рожден ден на I-D Magazine

PreFall броят е абсолютното колекционерско издание и ако сте фен, то задължително се сдобийте с едно. Той съдържа ексклузивната 17-дневна фотосесия на фотографа Ник Найт с едни от най-влиятелните личности в модата и е пълен от кора до кора основно с черно бели портрети.



Кориците и този път са три, а от тях красиво ни „намигат” Кейт Мос, Наоми Кембъл и Лейди Гага. И това бележи един от малкото пъти, в които Гага изглежда наистина добре. За Наоми и Кейт няма да говорим, те винаги са зашеметяващи.

Кристен МакМенъми, снимана от Стивън Мейзъл за Vogue Italia August



Първо да кажем, че Кристен винаги е била музата на нетрадиционната мода, фотография и т.н. Този път, обаче музите са две – Кристен и щетите, нанесени над природата от нефтения разлив във Мексико по-рано тази година.



Това вдъхнови италианския екип на Vogue и великия Мейзъл за създаването на една идейна фотосесия, в която Кристен играе ролята на оцеляващ на брега от нефтената схватка вид. Много черна кожа, нефт и сивите естесвени коси на Кристен правят сесията наистина провокативна, точно такава, каквато трябва да бъде.

Американският съвет на модните дизайнери за превенция срещу копирането на идеи



Когато по-рано тази година Даян фон Фюрстенберг беше преизбрана за президент на съвета, тя заяви, че основната й цел ще бъде развиването и прилагането на загон срещу фалшифицирането и копирането на идеи.

Изглежда, че усилията й вече започват да дават резултат, защото миналата седмица сенатор Чарлз Шумър внесе законопроект, подкрепен от CFDA и American Apparel & Footwear Assocation, който се очаква наесен да бъде приет. Той ще предпазва правата на всички модни дизайнери върху идеите и стоките, излезли от модните им къщи за 3 години след публичното разпространяване на дадения модел.

Дизайнерът, който твърди, че негов продукт е изкопиран, обаче ще трябва да докаже, че дизайнът му е единствен, забележителен, нетривиален и неизползван досега от когото и да е. Също така трябва да се докаже, че копието наистина прилича на оригиналът до степен, в кояте те лесно могат да бъдат объркани. Законопроектът има сила над всякакъв вид моден дизайн и включва дрехи, чанти, колани, бижута и очила

USB с дъх на Jean Paul Gautier




Красивото, че и полезно устойство е подарък към последната разработка на легендарният парфюм Le Male и е с формата на самия флакон. И не само, че вече ще можете стилно да пренасяте документи „облечени” от мъжки торс, а и преносимата памет ухае на любимия Le Male…Nice, ah?


 

More All fashion