Следва

Защо обичаме 50-те. Списък на емблематичните отново модерни неща от онова десетилетие!

На есен с песен: Дълги поли, кожа с косъм, злато и елементи от 50-те са основата на тенденциите през есента

Когато вече знаем съдържанието на половината авторитетни модни издания по света за септемврийските...

Fashion преди 13 години

Когато вече знаем съдържанието на половината авторитетни модни издания по света за септемврийските им броеве, напълно оправдано е нетърпението ни какви ще са акцентите на дамския гардероб през новия сезон.

Дами, навън може и да е 30+, но е факт, че дори и на шезлонга есенните тенденции 2010/2011 са тема номер едно по света, че и у нас.

Затова докато още събираш тен, виж около какво ще се върти модата през следващата половин година, месец преди да се пренесем в бъдещето с пролетните колекции 2011 по време на големите Модните седмици:

Минималистичният бизнес костюм


Stella Macartney, Chloe, Celine, Calvin Klein

В най-горещите мъжки представи жената е в неговата риза и прави кафе рано сутрин. Затова, ние дамите, обичахме всичко, което можем да вземем назаем от гардероба му – бялата риза, часовника, джинсите и сакото дори и превръщахме това в истинско модно приключение. Тази есен дизайнерите направиха така, че тази фантазия да се превърне в една от най-добрите интерпретации на женския костюм. И точно както го могат Стела Макартни и Фиби Файло, женствеността се крие отвъд цветовете, формите и конструкциите – в обикновения, лишен от сложни концепции костюм.

Celine, Chloe, Stella MacCartney, Neil Baret, Alexander Wang, Dolce&Gabbana, дори Karl Lagerfeld и Alexander Wang...

Контрапунктът: Дрехи в изобилие върху гърба ти


Missoni, JCrew, Junya Watanabe, Kenzo

Тук превес взимат лейбълите с японски корени. Явно изкуството на гейшите да съблазняват се е криело именно под плътната опаковка, защото изобилието от дрехи никога не е било по-секси.
Обемни жилетка, най-малко три материи - вълна, кашмир, кожа или деним, плътен чорап, деконструктивни поли, ескимоски ботуши - всичко в изобилие и да следва философията на Мечо Пух – колкото повече, толкова повече.

Като в 50-те


Louis Vuitton, Isabel Marant, Fendi, Dolce&Gabbana

Едно десетилетие, което ни даде рокендрола, високите талии, пристегнати плътно с колан, тишърта, фишуто, обемните клоширани поли и панталоните до средата на прасеца, кожата с косъм, а също така и издигна в култ аксесоарите.
Когато Louis Vuitton показа женствените форми на Лара Стоун, Летисия Каста, Адриана Лима под роклите в стил 50-те, вече знаехме, че това ще е отправна точка в колекциите на голяма част от дизайнерите. Така стана с Dolce & Gabbana, Fendi, Iceberg, Isabel Marant, Paul Smith и други емблеми на женствеността.

Злато, злато и пак злато


Alexander McQueen, Dries van Noten, Balmain, Diane Von Furstenberg

Може и да му се противопоставяме, може и да го отричаме дори, особено ако е от глава до пети, но златото, освен че е тенденция сред аксесоарите от няколко сезона насам, следва логиката на пишните, пропити с история кралски одежди, които Алекзандър Маккуин ни остави приживе.
Същото златно правило следват Balmain, Blumarine, Lanvin, Gianfranco Ferre, Roberto Cavalli…

Кожа с косъм… и без косъм



Acne, Burbery, Balenciaga, Chanel

Цялата фауна от чудни гори и планини се е пренесла сякаш за постоянно в дамския гардероб. Толкова, че дори се превръща в тенденция. При Lanvin, Fendi и Acne няколко вида редки животинки са пришити върху твоето кожено палто. Карл Лагерфелд пък създаде зимните чанти за Chanel, като комбинира туид с кожа с косъм и превърна модела 2.55 в още по-луксозна, граничеща с фетишизъм покупка. „Във време, в което месоядството и кожената индустрия са в апогея си, да говорим за кожата с косъм като за престъпление е детинско, оправдава се Лагерфелд пред природозащитници. И тъй като кожата с косъм не могат всички да си я позволят, моля за вашето внимание върху кожената рокля.

Дълги рокли и поли


Hermes, Fendi, Dries Van Noten, Jean Paul Gultier

Жестоко! Дългите рокли, които лятото обожаваме се пренасят и в зимния ни гардероб. Освен от типичните материи като кашмир и кожа обаче дългите феери могат да си и от коприна. Особено в комбинация с дългите жилетки. Малко напомнят на младата Коко Шанел.

Комбинирането на дрехи в едни и същи цветове


Burberry Prorsum, Bottega Veneta, Akris, Oscar de la Renta

Не е скучно, особено когато използваш един цвят с различните му нюанси – например по-светла риза, с по-тъмен панталон в зелено, червено или оранжево!
А комбинацията межди червилото и обувките, за която ти подсказахме по-рано, не е ли секси? Чудесно се получава това съчетание на еднакви цветове при бизнес костюма.

И това не е всичко. Тепърва очаквай пълен разбор на есента и зимата, включително първия щурм по софийските бутици. Сега можеш да продължиш да се наслаждаваш на коктейла върху шезлонга си…
 

More Fashion