Следва

DEFAULT откриват рок сцената на Spirit Of Burgas във втория фестивален ден

"Храни срещу рака" ViewSofia подари на най-гениалната рецепта

Тази книга е много важна за всички, които се интересуват повече или по-малко от проблемите на рака... Дай своите...
 

Books преди 13 години

За да бъдем полезни в инициативата здравословно хранене, преди време те помолихме да сподели своята простичка и гениална рецепта за здравословно блюдо, коктейл или просто съвет на формата ни за контакт ( [email protected] ) – най-добрите рецепти бяха публикувани на страниците на ViewSofia с автора им, и както обещахме на един от вас,предоставяме книгата „Храни срещу рака”.

А книгата на съвсем случаен принцип отива при автора на супер вкусната рецепта Салата от тиквички, домати и магданоз - иана Славова от гр. Варна.

А ето какво ще намериш в книгата:

Според двамата канадски учени д-р Ришар Беливо и д-р Дьони Женгра раковите клетки са преки врагове със зелето, бягат от чесъна и лука, куркумата, цитрусите и дребните плодове, а зеленият чай бива най-доброто успокоително – напук на предизвикващия рак стрес.

Всички знаем кое е вредно и кое полезно, но рядко сме осведомени защо.

„Големите различия в честотата на хормонално зависимите тумори (гърда, простата) между Изтока и Запада може да се дължи на консумацията на продукти на соята, особено ако тя е започнала в предпубертетната възраст.

„За максимално използване на защитата, която ни предлага зевленият чай, трябва да предпочитаме японските сортове, по-богати на противоракови молекули и да го запарваме минимум 8-10 минути , за да постигнем добрата им екстракция. Предпочитайте прясно приготвения чай и изпивайте поне 3 чаши дневно.„

„ Чесънът и неговите братовчеди забавят развитието на рака както със защитата срещу канцерогенните вещества, така и със способността си да пречат на растежа на раковите клетки.”

„Най-тежката липса в хранителния режим в западните страни е слабият прием на полинаситени мастни киселини от типа на омега-3. Консумирането на една-две тлъсти риби седмично е прост начин за увеличаване на приема им. По същия начин е лесно да се добавят към сутрешната закуска по малко прясно смелени и съхранявани в хладилника ленени семена. „

И много факти и съвети, които ни дават двамата учени в книгата си „Храни срещу рака” ( Профилактика на рака чрез храненето ) от издателство Colibri. Цена 25 лв.

More Books