Следва

Да или Не на "котешките" очила

My Style and My life - Камелия Воче

Дамата с прекрасния глас, удивителна усмивка, аристократично присъствие, дамата с камелиите или иначе казано Камелия Воче ни приюти в изпълнения си с италиански спомени дом на следобедно кафе...

All fashion преди 13 години

Дамата с прекрасния глас, удивителна усмивка, аристократично присъствие, дамата с камелиите или иначе казано Камелия Воче ни приюти в изпълнения си с италиански спомени дом на вкусно следобедно кафе.

Джаз изпълнителката пази стила на онази дама с дългата скъпа рокля, ценни бижута и огромен брой обувки, както трябва да изглежда една звезда.

Животът на жената „Глас” - водещата на тв-предаването "7-мо Авеню", нейните драматични любовни приключения и носталгията към хубавите моменти Камелия разкри в едно напълно искрено интервю за ViewSofia.



VS: Колко много снимки! Тези колажи ли са твоята ценност?
Камелия:
В моята къща няма нищо освен купища книги и много снимки. Направих чудо, за да ги пренеса.

VS: Това книгите от семейното издателството в Италия ли са?
Камелия:
Да. Издавахме уникати за най-скъпите търгове в света, за най-ценни бижута, уникати, и книги антиквариати. Започнахме бизнеса заедно с бившия ми съпруг, но аз станах специалист в края на нашето съжителство. Трябваше по различни причини да вляза в занаята и да се занимавам лично. Това е една страхотна професия, страшно интересна. Сътворявали сме единични или изключително малко бройки в специални кутии за съхранение на книги Компаренто, изработени от кожа със златни надписи, предимно на ръка.



VS: Сама ли живееш в момента?
Камелия:
Не, със сина ми Самуел и от дъщеря ми Деси. Иначе апартамента намерих така, както го виждаш, няма вкус, няма нищо. Всичко е пльоснато вътре, само за да имаш удобството да седнеш. Има нужда от ремонт, но нямаше никакво време в тези близо 3 години. Смятам, че след месец, когато сложа ред на мислите си, ще се заема да си я пооправя.

VS: Какво кроиш сега, освен „7-мо авеню”?
Камелия:
Подготвям нов албум с помощта на Орлин Горанов, със симфоничен оркестър, но се самоспонорирам и става малко по-бавно.

VS: Как се казва?
Камелия: "Something of my angel”. Ще излезе и на български, и английски език.

VS: Кой е твоят ангел?
Камелия:
Смятам, че всеки си има ангел пазител. Нямам идея кой е моят, но знам, че го има.

VS: Кажи ми честно, на какво се дължи това тяло – много чай, яки тренировки, катерене до 5-тия етаж няколко пъти на ден или най-страшното, но най-ефективно нещо - никакава храна?
Камелия:
На фитнес за последната една година съм била веднъж. Не съм маниачка на тема фигура, просто съм си такава. Ям всичко и по много. Обожавам сладко и паста. Обичам всичко, което излиза от морето! Имам страст към кулинарството и си угаждам.

VS: От къде тази страст?
Камелия:
Моят италиански свекър беше страхотен готвач. Правеше лазаня и канелони по най-необикновения начин, който мога да си представя. Той беше много скъп за мен човек – истински приятел. Имаше 5 деца, но девизът и диктаторската му фраза беше – „Имам 5 деца, но на първо място е Камелия!”
И 20 години той стоеше много близо до нас. Когато се роди синът ми, той ми подари истинска конска подкова, за да ни пази, която е и най-ценната ми вещ.

VS: Вярваш ли в нещо?
Камелия:
Вярвам страшно много в Господ, баба ми ме отгледа и възпита така.
Всяка вечер палихме кандило вкъщи, ходех редовно на църква, въпреки че беше забранено по онова време.

VS: Имаш ли мания?
Камелия:
Да. Тук живея хотелски живот, а това не ми е присъщо. Да готвя, да размествам, да пазарувам…
В Рим живеех истински живот на една горда майка. Пеех, но имах време сутрин да стана, да изпратя съпруга си, да направя закуска за всички, къщата да бъде лъсната, дори с помощничката, която имах, градината да бъде оправена – моята гордост. Нямаше градинар, който да няма тежка съдба при мен.




VS: Говориш с удивителна носталгия за миналото. Защо се върна?
Камелия:
Това са 20 години. Обстоятелствата на една ситуация, която аз почти никога не третирам, не споменавам до край, а не защото не искам да я споделям, една ситуация, която доста натежа като факт, като случка. Често казвам, че не го пожелавам на никой. Когато ми се случи това, исках да съм съпруга, на която мъжът й изневерява, исках да съм лъганата съпруга, но да не беше ТОВА. Много ми липсва Италия – от закуската сутрин, през магазините до моите приятели там. Трудно е да имаш такива в чужбина, трудно те допускат , но аз се чувствах много горда, защото дори самият Вальо Михов, мой близък приятел, когато беше при мен на гости и с Божидар, той казваше:
”Никога не съм виждал чужденци да приемат така един български човек, с такава близост”.
Аз действително бях част от тях.

VS: Ти си певица, артист!
Камелия:
Права си! До голяма степен именно на това дължа отношението на хората към мен.
Напомняш ми нещо важно. Когато отидох да живея в един квартал на Рим, най-хубавото място, което съществува там – Бояна на Рим, направих една поява в Rai Uno и на следващия ден, когато излязох да пазарувам, цялата зона ме гледаше като примадоната на ситуациите. Беше много изненадващо. Придобих много важност с това.
Целият свят минава през Италия, истинските, добрите артисти.
Затова италианците са и много критични. Просто трябва да немериш пътя към сърцето им.

VS: Защо изобщо замина и остана там?
Камелия:
По работа, а след това останах заради второто ми семейство. Нищо не ми липсваше тук. Бях постигнала много, благодарение и на хората, които ме научиха да стоя на сцената, възпитаха ме – група "Нестинари", Людмил Георгиев, Данчо Капитанов, Биг бенда на Вили Казасян. Тогава не усещах глада на нацията.

VS: А тази снимка? Не разбирам – не искаш да се връщаш към италианския си брак, а пазиш огромна снимка от сватбата. Защо?
Камелия:
Тази снимка стоеше на всички панаири в Рим за булки. Фотографски издържана и превъзходна. Роклята – цялата в бели перли, а в долната част - извезани с черни перли всички важни паметници в Италия – Пиза, Сан Пиетро, Фонтана ди Треви. Имаше ужасно дълъг шал – 7-8 метра.
От тази ужасна история имам сина си. На тази снимка гледам като на Камелия, а не като на сватбения ден на Камелия. Изтрих този спомен. Цели 11 години нямаше от какво да се оплача – невероятен съпруг и баща, обсипващ с любов, подаръци, изненади и емоции. И изтрих всичко това с един замах. Разделих този човек на две.

VS: Да се върнем на модата и шопинга. Тук от къде пазаруваш? Покажи ни последната си готина шопинг находка.
Камелия:
Тук нищо не съм купила. Бях невероятна щастливка в Италия – освен това, че Господ ми даде възможността да си купувам сама много хубави неща, но и в моментите, когато бяха най-големите ми проблеми, се запознах с Марта Марцото – дамата на модата в Италия. На 76-77 години, държи цялата италианска мода в ръка и всички я гледат с респект. Щом един Валентино, един Армани, Гай Матийоло й козируват…
Тя ме покани на няколко участия, от които аз извлякох най-доброто. Всяка година госпожа Марта организира благотворителен концерт в някоя изложбена зала в центъра на Рим. Събира средства срещу болестта, от която е починала голямата й дъщеря (загниване на костите).
На първия концерт бяха Валентино, Шопар и други - най-големите бижутери и стилисти. Там ме видя Гай Матийоло, с негова рокля, която си бях купила и след това "спонсоризираше" концертите ми.
Подаряваше рокли, дрехи и т.н. - не липсваше гардероб на Камелия тогава.

VS: Какво си донесе после тук?
Камелия:
Дрехите ми са тук, но за съжаление имах 3 зловещи обира в Италия, в които много неща загубих. Имах кутии с бижута – всички на Damiani, Bulgari и Cartier (любимите ми марки за бижута и аксесоари). И един часовник Zenith, който аз безумно обичах. Любимата ми вещ. Аз часовници не обичам. Но той беше първият, по който ахнах – с тъмносин циферблат, седефен , 42 диаманта, златна каишка, един от експонатите в каталога на Zenith.
 
VS: А този на ръката ти какъв е?
Камелия:
Cartier. Свикнах да нося, а тук, в България, сякаш часовникът е първото облекло, което се търси. Подарък е от майка ми, затова стои и на ръката ми.

VS: Имаш ли завещано нещо друго от женските поколения преди теб – баби, лели?
Камелия:
Имах, но и те изчезнаха с обира. Той наистина представляваше една болезнена сума от бижута. Имаше и едно слонче, което леля ми подари при раждането на дъщеря ми.
Даже не ме е яд толкова за бижутата, колкото за две рокли за сцена Versace. Никога не мога да ги имам повече. Невероятна черна рокля на Versace, с диагонален гол гръб, с невероятна линия, вталена, дантела надолу…

VS: На Gianni Versace.
Камелия:
Да. За мен Valentino е номер 1 в цял свят за всяко нещо, което можеш да носиш негово. Имах една дълга, червена рокля негова с асиметрична презрамка.



VS: Нещо, което си купувала, но никога не си обличала?
Камелия:
А, не! Такова нещо не може да се случи, защото в момента, в който си взема нещо и веднага тръгвам с него.
В любимото ми място в Рим, Леам, са събрани всички стилисти на едно място. Г-жа Фиорето и Джорджо са хората, които те обличат и събличат финансово без дори да разбереш как го правят. Още от вратата се разперват две ръце и те приветстват. Те ти бъркат в джоба с такава натуралност, а ти се разтапяш. Одират ти кожата и в същото време си безумно щастлив. И винаги обличах дрехите веднага.

VS: Кои са твоите лични правила, които следваш и не правиш компромис с тях?
Камелия:
Не попадам на непотребни неща. Хората, които не ме познават смятат, че аз по цял ден обикалям по козметици, галя кожата си и вися пред огледалото, реалността би ги шокирала. Аз съм страшно немърлива към себе си, нямам времето за това.

Обикновено се подготвям досадно бързо. Дори на сцена съм излизала като 5 минути преди това слагам пудра, за да не изглеждам като лимон, и това е. Нямам тази болезнена суета. Може би, ако не се бяха случили някои неща, вероятно щях да съм тази удобна госпожа на тези години.

VS: Без какво не излизаш от вкъщи?
Камелия:
О, ако знаеш как съм си тръгнала вчера от едно парти и как отидох на работа днес… Бях с дълга рокля, трябваше да се кача на мотор и на всичкото отгоре си изгорих крака.

/Стигаме до гардероба на Камелия, изпълнен с дълги рокли, модни марки и много спомени/.




VS: Каква е историята на тази чанта Braccialini?
Камелия:
Подарък ми е от дамата на модата, стоеше по всички списания на Италия, когато излезе модела. Самата тя ни я подари, като на гостенки, на една нова година. Струваше нещо като 1 500 евро в магазина. Тя жъне зверски успех с нестандартни неща. След това пусна една чанта с формата на жаба от крокодилска кожа.





Ето това е едно страхотно чудо с дантелен гръб. Това е Christian Dior , това Gucci …
Бившият ми мъж беше безумно щедър, правеше неща, които можеха да те накарат да останеш безмълвен.

VS: Колко са истинските мъже в живота ти?
Камелия:
Нямам мъж, който да не е бил важен. Нямам неистинска история в моя живот. Като изключим това бедствие с втория ми брак, то моят първи брак, с първия ми мъж в живота беше истински във всякакъв смисъл. Изключително важни са моите връзки.
Една обаче надделява над всичките – има неща, които чувстваш в първия миг по един начин и те се запазват във времето, както в случая със същото трептене и със същата сила 30 години. Има ненадминати неща.
Нямам мимолетна връзка, не знам да бъда с някой заради самата ситуация.
Трябва наистина да ми бие сърцето, и то сериозно.
Никога не мога да се влюбя в мъж, затова, че изглежда добре, с перфектно лице и фигура. Трябва да го чуя да заговори и да усетя с пълна сила мъжкарското.
Мисля, че в това отношение съм късметлия – моят първи съпруг беше абсолютен етикет за мъжкар. Много умен човек, ние си останахме прекрасни приятели.

VS: Има ли човек на сърцето ти в момента?
Камелия:
Да. Много съм щастлива, много съм добре, неочаквана връзка, която вече е от доста време, ако може така да се каже. Допълнена съм. Един чудесен период за мен.

VS: Една чанта всеки ден или всеки ден нова чанта?
Камелия:
Обичам много чантите, а не ми и липсват. Много ценно за мен е това Gucci, малък плик. Всеки ден с една и съща чанта рядко ходя. По време на репетициите бях с една, защото имаше страшно много документи.




Камелия:
Нещо, което аз не харесвам, е Louis Vuitton . Единствената чанта ми е тази, след едно страхотно участие в Миконос, Гърция, когато реших, че мога и аз като светските жени да си купя нещо наистина много ценено. Но не го обичам – за мен това са чанти за стари жени.

VS: На какво не можеш да устоиш?
Камелия:
Сещам се за един случай преди участие, когато исках нещо, което да накара хората да онемеят. Тогава Джорджо ми измъкна една рокля Haute Coiture (само една бройка) на D&G с камелии – черна, сатенена. И първо аз онемях. Естествено, не устоях. Обожавам я!

VS: Бижутата?
Камелия:
Нямам почти нищо. Имам всъщност две неща, които обаче много обичам . Това са много ценни диаманти като карати.Трябва да си познавач, за да се пристрастиш. Тогава е много хубаво.

/разглеждаме снимките на Камелия/

Тук сме с Божидар...

VS: Какво се случи? Говориш с много добри чувства за него.
Камелия:
О, няма да ме чуеш да говоря лошо, но приключихме всякакви взаимоотношения. Не поддържаме никакъв контакт, не си говорим. Отношенията ни бяха придобили такъв примитивен вид, че беше вече много грозна атмосфера…

А това пък е една страхотна снимка на майка и дъщеря, пеем заедно на сцената. Тя ми каза нещо на ухо, аз се и разчувствах и беше много хубав момент.
Тук някъде е мъжът ми – ти си първата, която вижда италианския ми съпруг.
 
Тук пазя своите прекрасни спомени. Ето на тези снимки, на тези закачалки, на този рафт с обувки…

VS: Изключително зареждащ човек си. Благодарим ти за гостоприемството, Камелия!
Камелия:
И аз благодаря! До скоро!
 

More All fashion