Тайната разкрита! Защо мъжете плачат и какво означават сълзите им

13-08-2010 Текст: ViewSofia Фотография: .NET
Добави коментар

Сигурни сме, че харесваш Ръсел Кроу и неговата мъжкарска визия. Спомняш ли си обаче ролята му на боксьор в „Късметлията” и по-специално онази сцена, в която коравия актьор плаче като малко дете в обятията на съпругата си?

Мъжките сълзи говорят много – те са огледало на откровената душа и разкриват много за ролята на секса, връзката и отношението на силния пол към жените.

Когато мъжът ти плаче, той не го прави пред теб! Това е нещо като неписан закон в мъжкия свят. Повечето представители на силния пол са учени от малки, че да плачеш е срамно и показва слабост.

„Това често води до потъпкване на други емоции като любов, например”, обяснява психолога Уилян Джулай, което е автор на книгата „Разбирането на емоционалния мъж”. „Чувствата, които г-н Х усеща са най-често гняв и сексуален нагон”, допълва още специалиста.

Макар и чувствителен дълбоко в себе си, мъжът има нужда от подкрепата и съчувствието ти, за да „размрази” емоциите си. Ако усетиш, че е по-мълчалив от обикновено, попитай го дали всичко в работата му е наред. Дори и това да не е проблемът, половинката ти ще ти сподели по-бързо, ако го прегърнеш и целунеш. Може би тогава се задейства споменът за детството и майката.
Споделянето може и да не стане за една вечер, но ако си настоятелна в грижите си към него, мъжът постепенно ще се открие пред теб. Дълбоко в себе си г-н Х изпитва нуждата да впечатлява, ето защо той не желае да свали „бронята си”. Твоята задача е да му внушиш, че нежността е едно от мъжките качества, които цениш в него.

Това може да те изненада, но когато даден мъж не е сигурен в чувствата си, той винаги ще слага твоите на първо място. Така е, защото г-н Х иска да изглежда корав и неговата първична грижа е да те предпази и удовлетвори желанията ти . И когато г-н Х е толкова несигурен в изразяването на чувствата си, това не би било голяма драма. Или с други думи – мъжът ще приеме повечето проблеми спокойно и уравновесено.

Недостатъкът е такъв, че г-н Х е затруднен в показването на дълбоки емоции както външно, така и вътрешно. Помогни му, когато по време на секс го окуражиш да забави темпото. Внуши му, че изглежда много секси, когато е свалил гарда си.
В цялата мъжка психика е заложен и друг въпрос. Когато нещата не стават както той иска, г-н Х реагира на неудовлетворението с вътрешна криза. Не бъркай сълзите му със сантименталност или прекалена чувственост. Г-н Х не се е научил да изразява себе си по друг начин, затова чрез сълзите си, той прочиства яростните си емоции.

Най-добрият съвет да се справиш с това негово усещане на слабост е да игнорираш избухванията му. Приеми чувствата на г-н Х и изрази сексуалните си желания в комплименти към него. Вече в крайно необходим случай, недай си Боже, хвани мъжа си и под ръка и отидете на брачен консултант.

Ако мъжът ти често се насълзява (от дребни неща като драматичен филм или песен) означава, че в дома си имаш един пазител. Обясни си думата „пазител” като добре балансиран мъж, който е достатъчно сигурен в мъжествеността си, за да покаже сълзи. Такъв тип човек е склонен към по-добра комуникация с нежната си половинка и без проблем би ти споделил как се чувства.

Понеже е наясно с емоциите си, този г-н Х вероятно по-добре ще налучка твоите чувства. Например, ако искаш от него да минете към по-сериозна връзка или да смените еднообразието в леглото, той ще почувства и разбере желанието ти.
 

Коментари 0

Добави коментар

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си.
Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.

    Регистрация / Забравена парола

Още по темата

Питай ме, Питай ме

Идва лятото! Как да предпазим косата си от слънцето и други фактори?

Идва лятото! Как да предпазим косата си от слънцето и други фактори?

25-05-2017

Въпрос:

Летните отпуски вече са планирани и едно от най-важните неща, които касаят нас, жените, е как да запазим косата здрава, излагайки я на силното слънце. 

Отговор:

Косата също има нужда от специална защитна грижа, ако не искаме да се озовем със суха като слама, турдна за разресване, късаща се коса без блясък. Именно затова, Rene Furterer разработи експертна слънцезащитна грижа за коса.. Прочети...

Item of the day

Джапанките на Пепеляшка

Виж още
Джапанките на Пепеляшка

Жълт бутон

Кристиано ще става татко! Младата Джорджина е бременна!

Кристиано ще става татко! Младата Джорджина е бременна!

Виж още