Следва

Славея Сиракова мечтае за филмова кариера

Тайната разкрита! Защо мъжете плачат и какво означават сълзите им

Сигурни сме, че харесваш Ръсел Кроу и неговата мъжкарска визия. Спомняш ли си обаче ролята му на боксьор в „Късметлията” и по-специално онази сцена, в която коравия актьор плаче като малко дете в обятията на съпругата си?

Лица преди 13 години

Сигурни сме, че харесваш Ръсел Кроу и неговата мъжкарска визия. Спомняш ли си обаче ролята му на боксьор в „Късметлията” и по-специално онази сцена, в която коравия актьор плаче като малко дете в обятията на съпругата си?

Мъжките сълзи говорят много – те са огледало на откровената душа и разкриват много за ролята на секса, връзката и отношението на силния пол към жените.

Когато мъжът ти плаче, той не го прави пред теб! Това е нещо като неписан закон в мъжкия свят. Повечето представители на силния пол са учени от малки, че да плачеш е срамно и показва слабост.

„Това често води до потъпкване на други емоции като любов, например”, обяснява психолога Уилян Джулай, което е автор на книгата „Разбирането на емоционалния мъж”. „Чувствата, които г-н Х усеща са най-често гняв и сексуален нагон”, допълва още специалиста.

Макар и чувствителен дълбоко в себе си, мъжът има нужда от подкрепата и съчувствието ти, за да „размрази” емоциите си. Ако усетиш, че е по-мълчалив от обикновено, попитай го дали всичко в работата му е наред. Дори и това да не е проблемът, половинката ти ще ти сподели по-бързо, ако го прегърнеш и целунеш. Може би тогава се задейства споменът за детството и майката.




Споделянето може и да не стане за една вечер, но ако си настоятелна в грижите си към него, мъжът постепенно ще се открие пред теб. Дълбоко в себе си г-н Х изпитва нуждата да впечатлява, ето защо той не желае да свали „бронята си”. Твоята задача е да му внушиш, че нежността е едно от мъжките качества, които цениш в него.

Това може да те изненада, но когато даден мъж не е сигурен в чувствата си, той винаги ще слага твоите на първо място. Така е, защото г-н Х иска да изглежда корав и неговата първична грижа е да те предпази и удовлетвори желанията ти . И когато г-н Х е толкова несигурен в изразяването на чувствата си, това не би било голяма драма. Или с други думи – мъжът ще приеме повечето проблеми спокойно и уравновесено.

Недостатъкът е такъв, че г-н Х е затруднен в показването на дълбоки емоции както външно, така и вътрешно. Помогни му, когато по време на секс го окуражиш да забави темпото. Внуши му, че изглежда много секси, когато е свалил гарда си.




В цялата мъжка психика е заложен и друг въпрос. Когато нещата не стават както той иска, г-н Х реагира на неудовлетворението с вътрешна криза. Не бъркай сълзите му със сантименталност или прекалена чувственост. Г-н Х не се е научил да изразява себе си по друг начин, затова чрез сълзите си, той прочиства яростните си емоции.

Най-добрият съвет да се справиш с това негово усещане на слабост е да игнорираш избухванията му. Приеми чувствата на г-н Х и изрази сексуалните си желания в комплименти към него. Вече в крайно необходим случай, недай си Боже, хвани мъжа си и под ръка и отидете на брачен консултант.

Ако мъжът ти често се насълзява (от дребни неща като драматичен филм или песен) означава, че в дома си имаш един пазител. Обясни си думата „пазител” като добре балансиран мъж, който е достатъчно сигурен в мъжествеността си, за да покаже сълзи. Такъв тип човек е склонен към по-добра комуникация с нежната си половинка и без проблем би ти споделил как се чувства.

Понеже е наясно с емоциите си, този г-н Х вероятно по-добре ще налучка твоите чувства. Например, ако искаш от него да минете към по-сериозна връзка или да смените еднообразието в леглото, той ще почувства и разбере желанието ти.
 

More Лица