Следва

View Sofia препоръчва - Да ти нахраним душата по немски!

„Травматология на любовта“ от Владимир Леви

Заглавието на тази книга се роди едва ли не със закъс¬нение – когато тя беше почти готова за печат. Случват се внезапни озарения, изведнъж се появява думата...

Books преди 13 години

Заглавието на тази книга се роди едва ли не със закъс¬нение – когато тя беше почти готова за печат. Случват се внезапни озарения, изведнъж се появява думата...

А първоначално вместо „травматология“ бях написал „превратности“. Хубава дума, включва и поврати, и пре¬междия, и приключения, но много банална, като в женско романче. Травматология на любовта, травматология на ду¬шата – това е по същество, съвсем конкретно.

Когато на младини поех по пътя на психотерапията – мост между медицината и психологията, – изобщо не си представях колко много ще се занимавам именно с това: страданията и драмите на пола, трагедиите и трагикоме¬диите... Манипулационна за травмите на любовта – това е всъщност кабинетът на психотерапевта.
Не си го представях, когато завърших медицина, а даже и много по-късно... И не си го представях, между другото, защото самият аз бях затънал в несгоди от същия вид.

И ми се струваше, че всеки случай на любовна травма, както и моят личен, е чисто недоразумение, изключение...

То изригва във пяна,
не гори и не спира,
то е вечно – морето на име Тъга.
Аз обичах, обичам.
Бог съдбите избира.
Тъй Животът е кратък,
Тъй е близка Смъртта...


Да си изживееш живота без любовни травми, без загуби, без болка е също толкова невероятно, както никога да не се удариш или да не хванеш грип. Та в тази книга ще обсъдим с вас не как да подминем любовните несполуки и проблемите или как да решим всичките си проблеми.

"Аз ви казвам: от страстите няма лечение..."

Владимир Леви „Травматология на любовта“

цена: 12 лв.
Издателство Colibri



More Books