Следва

Папаракът, който направи филм за музата си Джаки Кенеди

View Sofia препоръчва - Да ти нахраним душата по немски!

Има филми, които изглеждаш целите и чак накрая минута след финалните надписи на излизане от кинозалата или пък в момента...

Movies & TV преди 13 години

Има филми, които изглеждаш целите и чак накрая минута след финалните надписи на излизане от кинозалата или пък в момента, в който затвориш прозореца на компютъра си, разбираш, че всъщност са ти харесали. След още няколко минути те обзема удовлетвореното чувство на докоснал се до нещо специално. След час знаеш, че си гледал хубав филм, не шедьовър, просто хубав и това ти е достатъчно.

Такива филми прави Фатих Акин – хубави! Или го харесваш или не – средно положение няма. И въпреки че някой от колегите тук още го отбягват заради немската реч, на всички други без предразсъдъци го препоръчваме горещо. Просто е леко гениален, за справка виж Срещу стената, Музиката на Истанбул, През юли т.н.

Последното, което можеш да гледаш от него обаче не е тежка двама, а комедия. Soul Kitchen или Храна за душата. Хубавото на европейските комедии е, че не те разсмиват с простотията характерна за американското кино. Не очаквай да напуснеш залата прививайки се от смях, но душевната ситост ти е гарантирана.



Филмът разказва историята на Зинос – млад германец от гръцки произход. Зинос управлява малък ресторант в неприветливия квартал Вилхелмсбург, далеч от сърцето на Хамбург. Дългогодишната му приятелка заминава за Шанхай, а той решава да продаде заведението си и да я последва. Но да се раздели с ресторанта си "Храна за душата" се оказва тежка задача. В опитите си да се сбогува подобаващо Зинос превръща мястото в център за млади и креативни хора с вкус за хубавата храна и хубавата музика.



Та, sprichst du Deutsch? Всъщност няма значение, защото в Eurocinema и Дом на киното го излъчват с български субтитри, а музиката е направо прекрасна!

Eurocinema
16 август (понеделник), 22:00
17 август (вторник), 13:00
18 август (сряда), 20:30
19 август (четвъртък), 20:45

Дом на киното
17 август (вторник), 21:00

Идеалното леко и свежо ястие за лятото.

Да ти е сладко!
 

More from View Sofia

More Movies & TV